La millor gimnàstica aterra a Sant Julià de Vilatorta

Divendres, 7 de març de 2014 a les 12:50

Els dies 15 i 16 de març es celebrarà al Pavelló Municipal d'Esports de Sant Julià la 2a Fase Via Olímpica de la Copa Catalana de Gimnàstica Artística Femenina. Un cap de setmana amb la millor gimnàstica de Catalunya i gimnastes convidadesdels millors clubs de l'estat espanyol. Preu de l'entrada: 6 €. 

Per consultar els horaris de la competició cliqueu aquí 

El Club Gimnàstic Vic és una història, una història clarament subjectiva, perquè és explicada per subjectes, per persones que l’han fet. I, aquesta història, que també els ha fet a ells, ha deixat profundes traces en la seva biografia. És com una frase sense punts ni comes, iniciada l’any 1988 i que les persones que en formen part a hores d’ara continuen escrivint.

Tot fent memòria de la història del Club Gimnàstic Vic, la primera etapa és breu: són els seus orígens -l’Escola de Gimnàstica- els que ens conduiran als inicis del Club. L’Escola de Gimnàstica comença amb l’objectiu principal de donar a conèixer i iniciar als infants en la gimnàstica, de manera lúdica però sense oblidar aspectes bàsics d’aquest esport com són: la disciplina, la responsabilitat, el respecte als companys, la col•laboració i la cooperació entre alumnes, així com el respecte i la comunicació amb els entrenadors.
És durant aquesta etapa, quan un total de 100 nens/es passen per l’Escola de Gimnàstica, practicant un dels esports ens els quals hi passen una estona divertida i agradable.
És a partir d’una segona etapa, quan arrel de la necessitat de competir i, a l'augmentar el nivell dels gimnastes es veu la necessitat de formar un club: EL CLUB GIMNÀSTIC VIC.
Així, diem doncs que l’any 1989 apareix el Club on els gimnastes de l’Escola que estan al nivell per competir accedeixen al Club. A partir d’aquest moment, les instal•lacions es fan petites, i la primera junta lluita per tal de millorar-les.

És l’any 1996 quan finalment s’aconsegueixen les noves instal•lacions, el Pavelló de Gimnàstica, que permeten un millor entrenament i per l'altra anar augmentant de mica a mica el nombre de nens/es que practiquen aquest esport, a la vegada que es disposen a anar pujant la base de la gimnàstica de competició des de l’Escola.
És a partir de la inauguració del pavelló, que diem que s’inicia una tercera etapa que ens condueix fins a l’actualitat.
En aquesta etapa el Club ha anat madurant, augmentant, fins a tenir l’oportunitat d’anar apuntant un bon palmarès, tenir l’oportunitat d'aportar nens/es al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, i formar bons/es gimnastes.
Les noves instal•lacions també han permès al llarg dels anys treballar la gimnàstica des de diferents àmbits: la gimnàstica artística, la gimnàstica rítmica, la gimnàstica de manteniment, el tumbling... els quals ens permeten oferir un ampli de ventall de possibilitats als nens/es que practiquen aquest esport.

Ara al cap d’uns anys i quan Club Gimnàstic Vic celebra el seu 25è aniversari, escriu i vol donar a conèixer els seus inicis i la seva trajectòria a través de diferents actes. Per aquest motiu el Club s’ha vist en cor d’organitzar conjuntament amb la Federació Catalana de Gimnàstica la 2ª fase de la Copa Catalana de Gimnàstica Artística Femenina. El cap de setmana 15 i 16 de Març, al pavelló de Sant Julià de Vilatorta acollirà més de 250 gimnastes, de les màximes categories i on entre les quals participaran gimnastes que entrenen per aconseguir la seva plaça a les properes Olimpíades. Serà un cap de setmana de la millor gimnàstica de Catalunya i gimnastes convidades dels millors clubs de l’Estat Espanyol.

Darrera actualització: 12.03.2014 | 11:47