L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona fa una campanya d'informació i sensibilització del visitant a Sant Feliuet de Savassona

Dilluns, 11 d'octubre de 2021 a les 14:00

Seguint la línia engegada en altres espais naturals protegits, aquesta tardor s’ha posat en marxa una campanya d'informació i sensibilització del visitant a Sant Feliuet de Savassona (Tavèrnoles).

 La campanya s’allargarà fins a finals d’any i es comptarà amb un informador ubicat a l’aparcament que ajudarà els visitants a gaudir d'una bona experiència de natura.

L'espai de Sant Feliuet de Savassona, per la seva singularitat i per la seva situació geogràfica, concentra un elevat nombre de visitants durant molts caps de setmana i dies festius de l’any, especialment durant els mesos de tardor i primavera, amb més de 20.000 visitants l'any.

Per treballar per a l'ordenació de l'ús públic d'aquest indret, el mes de juny del 2020 es va signar un conveni de col·laboració amb el propietari de la finca i l'Ajuntament de Tavèrnoles (veure notícia). Entre altres aspectes, el conveni recollia la possibilitat de realitzar campanyes d'informació i sensibilització als visitants amb un objectiu triple: millorar la conservació d'aquest espai emblemàtic, ajudar el visitant a gaudir de la seva visita de natura i millorar el seu comportament en aquests espais gràcies a disposar d'una millor informació, tant dels aspectes naturalístics com de les activitats (agricultura i ramaderia) que s'hi realitzen.

Des de l'Ajuntament de Tavèrnoles i l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona s'aposta per aquests sistemes d'informació, sensibilització i conscienciació per implicar els visitants en la protecció i conservació de l'Espai Natural.

La campanya, que ha començat l'1 d'octubre i s'allargarà fins a finals d’any, es realitza els caps de setmana, festiu i ponts i ha pogut ser finançada gràcies a la contractació d'un informador a través del Pla Local d'Ocupació de la Diputació de Barcelona situat a l’aparcament de Sant Feliuet, que oferirà informació i ajudarà els visitants a gaudir d'aquest indret natural amb respecte i bones pràctiques.

Darrera actualització: 14.10.2021 | 12:35