Protecció Civil desactiva el pla especial per incendis forestals, però recorda que el risc encara és elevat

Dijous, 19 d'agost de 2021 a les 12:20

Protecció Civil ha desactivat el pla Infocat per alt risc d’incendis forestals i l’ha deixat en prealerta atès la millora de les condicions meteorològiques en el conjunt del territori.

Tot i això, recorda que el risc encara és “elevat” i fa una crida a mantenir la prudència en totes aquelles activitats que es facin al medi natural, on la vegetació està molt seca a causa de la manca de precipitacions dels darrers mesos.

La baixada de la temperatura ha permès tornar a la situació d'alfa 1 a tota la comarca d'Osona. Tot i això, donada la situació de sequera i baixa humitat relativa, els equips d'emergència han recomanat no abaixar la guàrdia i mantenir els protocols de prevenció d'incendis que estaven activats. La previsió a curt termini és que la situació podria tornar a empitjorar a partir del cap de setmana.

Aquesta passada nit a les 00 hores també han finalitzat les mesures restrictives de la Resolució INT/2650/2021. Paral·lelament, el cos d’Agents Rurals manté el pla Alfa 3 a 10 municipis de l’Alt Empordà: Cadaqués, Colera, el Port de la Selva, la Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, Roses, Vilajuïga. Aquesta activació suposa la suspensió de totes les activitats que puguin generar un risc d’incendi forestal. A més, avui continuaran les restriccions d’accés en l’espai natural del Cap de Creus.

En aquest sentit, Protecció Civil, manté la crida a la “col·laboració i al compromís de tothom” per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle o caminant, encara que sembli apagada, així com qualsevol altra activitat que pugui generar guspires o flames. També ha subratllat que cal “reforçar la prevenció”, evitar qualsevol situació de risc i trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.

Darrera actualització: 19.08.2021 | 14:34

Imatges