Reunió informativa del canvi de direcció en diversos carrers del nucli urbà

Divendres, 29 de juliol de 2022 a les 10:00

El dijous 28 de juliol va tenir lloc la reunió informativa per explicar les mesures de pacificació dels carrers del nucli urbà amb l'objectiu de millorar el trànsit, l'accessibilitat del teixit urbà i guanyar espai públic per a les persones i zones de relació. L'alcalde, Joan Carles Rodríguez, la regidora d'Urbanisme i Obra Pública, Montse Piqué i el regidor de la via pública i el cicle de l'aigua, Jaume Vilella van explicar els canvis en els carrers del nucli urbà.

A partir de la redacció de l'Estudi de mobilitat, impulsat per l’Ajuntament i finançat per la Diputació de Barcelona, i amb la participació de la ciutadania en les sessions de participació, s’han proposat uns canvis en la circulació del nucli urbà. Els canvis són profunds i l’Ajuntament ha explicat aquest canvis amb antelació per tal que tothom en sigui coneixedor abans no s’efectuïn els canvis.

S’invertirà la direcció del carrer de l’Albereda, i per tant la cruïlla entre el Casal Núria i can Riera passarà a ser només d’entrada, no tindrà dos sentits com fins ara. El carrer Sant Roc serà només d’entrada des de l’Avinguda Balmes, i aquest sentit seguirà cap a la plaça de l’U d'Octubre i el tram del carrer Núria fins la cruïlla amb el carrer Marquesos de Vilallonga, on serà obligatori agafar aquest carrer o el carrer església. El carrer de la Mercè es transformarà en un carrer de prioritat invertida i l'accés amb cotxe només estarà permès al veïns. Ningú el podrà utilitzar com a carrer de pas, atesa la velocitat que hi agafen els turismes, quelcom reivindicat pels veïns de fa temps.

Aquests canvis persegueixen varis objectius:
-Disminuir el trànsit de vehicles en els carrers del nucli que pràcticament no tenen voreres, o fins i tot eliminar-lo.
-Fer que la zona del nucli deixi de tenir vehicles voltant que busquen aparcament, i per tant a l’entrada conduir els vehicles cap a zones com Campsalarga o la plaça Montseny, on és més fàcil trobar aparcament.

-Evitar trams llargs de carrers en el mateix sentit, que evitin l’augment de velocitat dels vehicles.

-Permetre l’accés amb vehicle als comerços del carrer Núria i al seu veïnat, però evitar la circulació dels vehicles de pas en aquest carrer cèntric, per millorar la seva pacificació.

En el moment de redactar aquesta notícia l'Estudi de mobilitat, d’on penja aquesta actuació, es troba en fase d'aprovació inicial, pendent de respondre les al·legacions presentades. L’Ajuntament informa ja d’aquests canvis, però no podran executar-se fins que l’Estudi sigui aprovat de forma definitiva, i sempre i quan la fitxa de l’actuació no tingui alteracions.

Darrera actualització: 04.08.2022 | 08:39

Imatges