Signatura del conveni amb Associació Tapís de recollida de la roba usada

Dijous, 16 de setembre de 2021 a les 13:02

El passat dilluns 13 de setembre va tenir lloc l’acte de signatura del conveni de recollida de la roba usada firmat pel president de l’Associació Tapís i l’Alcalde del nostre poble, Joan Carles Rodríguez. Aquest ja va ser firmat de forma digital  a finals de juliol, però no va ser fins el dilluns 13 que es va poder dur a terme l'acte i la firma presencial.

Es considera rellevant aquest acte, ja que la recollida del tèxtil esdevé una temàtica important per Europa des d’on s’estan plantejant noves legislacions. Així doncs, es planteja una llei de residus en què es preveu que al 2025 el tèxtil esdevingui una fracció més de recollida de residus i es marquen uns percentatges de recollida. Aquests representaran el 55% dels residus domèstics – entre ells el tèxtil – l’any 2025, el qual s’incrementarà fins el 60% l’any 2030 i el 65% l’any 2035. Per altra banda, la llei també preveu l’establiment d’un règim de responsabilitat ampliada als productors del sector tèxtil el qual suposarà la prohibició de la destrucció d’excedents tèxtils no venuts.

En referència a la recollida tèxtil de Sant Julià de Vilatorta, cal comentar les dades del 2020 en què es van recollir prop de 15.000 quilos de tèxtil de les 3 bústies que es troben distribuïdes pel poble. D’aquesta manera, per tal d’acomplir amb la llei europea es calcula que caldrà arribar a recollir aproximadament 6,3 quilos/habitant/any els quals resultarien una mica més de 20 tones de tèxtil a l’any.

En cas de voler contribuir en la donació de tèxtil, podreu trobar tres bústies disponibles al municipi situades a:

  • C/Balmes
  • C/Montseny
  • C/Sant Ponç

Per altra banda, també trobareu adjunt un tríptic explicatiu de l’Associació Tapís amb totes les recomanacions per donar la teva roba.

Anima’t a formar part del canvi i dona roba!

Darrera actualització: 16.09.2021 | 16:01