Saló Catalunya

El Saló Catalunya és un edifici d’un estil molt peculiar que data dels anys 20 i que va ser adquirit i reformat per l’Ajuntament a finals de la dècada dels 80. Es tracta d’un teatre que compta amb un aforament de 274 butaques entre la platea i les llotges. El seu escenari és apte per a fer-hi representacions teatrals, concerts, cinema, etc i aixopluga, en cas de mal temps, algun dels actes programats a l’aire lliure.

Les principals activitats que s’hi duen a terme al llarg de l’any són el cicle de cinema infantil i familiar -que es programa a principis d’any-, les produccions i representacions del grup de teatre local “Vilatorta Teatre”, el pregó de la Festa Major, els concerts de final de curs i actes de Nadal de l’Escola Municipal de Música, de l’escola pública Bellpuig i del col•legi del Roser. Per Reis s’hi fa l’entrega de joguines als nens i nenes de Sant Julià de Vilatorta.

Reserves: Les entitats o persones que estiguin interessades en fer-ne us d’aquest equipament s’han de posar en contacte amb l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, telèfon 93 812 21 79.

 

Dades històriques del Saló Catalunya

1923: En Manuel Suñé i Cervian inicia les obres de construcció del Saló Catalunya, per encàrrec de Joan Rodríguez i Casacuberta.

1924: Inauguració. El grup escènic de Sant Julià de Vilatorta representa l’obra de teatre “Don Joan de Serrallonga”. També s’hi comença a fer cinema. D’altres obres representades en aquests primers anys pel grup de teatre local són: “Els incendis d’Hostalric”, “Les joies de la Roser”, “Un manresà de l’any vuit” i “Jesús de Natzaret”, obra en la qual hi intervenen més de 80 persones en escena.

1933: La Societat Vilatortina es fa càrrec de la gestió del local. Es continua fent cinema, teatre i ball.

1963: Els hereus de l’antic propietari es fan càrrec altra vegada de la gestió i explotació del Saló Catalunya.

1983: El Saló Catalunya tanca les portes.

1987: L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta adquireix el Saló Catalunya. S’hi fan obres de reforma i es converteix en un local municipal polivalent.

9 d’abril de 1989: S’inaugura el nou Saló Catalunya amb la representació de l’obra “Un pagès de Barcelona” a càrrec del grup de teatre local “Vilatorta Teatre”.

 

Reserves: Les entitats que vulguin reservar el Saló Catalunya han d'omplir el formulari que trobaran en el següent blog: http://calendarisstjvt.blogspot.com.

En aquest document podeu consultar les instruccions per tal de poder fer la reserva. 

Per qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb Judit Farré, tècnica del Punt d'Informació Juvenil, al correu electrònic pij.vilatorta@diba.cat.

 

Carrer del Compositor Ramon Victori, 4 - 08504 Sant Julià de Vilatorta - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 812 21 79
Adreça electrònica: sjv.pij@vilatorta.cat
Adreça electrònica: sjv.ajuntament@vilatorta.cat
Lloc web: www.vilatorta.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 18.03.2022 | 14:51