Ha quedat inaugurat el nou accés a l'Eix transversal

Dijous, 22 de setembre de 2016 a les 13:35

El nou accés directe del nostre municipi a l'Eix Transversal s'inaugurà el dissabte 17 de setembre. Moments després la carretera ja va entrar en servei. L'acte va comptar amb la presència del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, de la Presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i de l'Alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez. També hi era present Marta Rovira, diputada al Parlament de Catalunya, els diputats de carreteres i esports de la Diputació de Barcelona, el president del Consell Comarcal i varis alcaldes d'Osona.

L'acte va començar a la plaça de l'Ajuntament, on l'alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez va rebre la Presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. També hi van ser presents el president del Consell Comarcal, Joan Roca, la diputada de Junts pel Sí i secretària general d'ERC, Marta Rovira, el diputat delegat d'infraestructures viàries i mobilitat Jordi Fàbrega i els regidors de l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, entre d'altres autoritats i tècnics de la Generalitat i Diputació de Barcelona. 

Seguidament es van traslladar a la Sala de Plens, on la presidenta de Diputació va signar el llibre d'honor de l'Ajuntament, destacant la voluntat de la Diputació de garantir el suport i la inversió en el territori treballant conjuntament per garantir els serveis essencials a la població. El conseller Rull, després de signar, va destacar la voluntat de la Generalitat de connectar el nostre país amb unes infraestructures al servei del creixement econòmic i de l'equitat social i que aquesta obra s'ha fet des del consens de les diferents institucions i formacions polítiques. Va acabar agraint l'Ajuntament de Sant Julià pel seu compromís de servei públic en uns moments tan trascendents de la història de Catalunya en què aquest poble ja ha decidit ser un poble lliure. 

Aproximadament a les 10 del matí, totes les autoritats es van traslladar a la variant del nou enllaç entre l'Eix Transversal (PK 189+700) i la carretera BV-5202 (PK 1+980) per inaugurar el nou accés a l'eix. 

Primer el Sr. Xavier Flores, director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre mitjançant un plafó, va explicar a tots els assistents el desenvolupament de les obres per connectar directament la C-25 amb el polígon industrial la Quintana per evitar el nucli del municipi, especialment de vehicles pesants. 

A banda dels ramals d'incorporació i sortida del l'Eix i dels elements de connexió amb la carretera BV-5202, les obres inclouen el condicionament de la via entre el nou enllaç i el polígon. Es tracta d'un tram d'uns 800 metres, on s'ha eixamplat la carretera fins als 7 metres d'amplada tot integrant els arbres de la zona, en un clar exemple de mínim impacte mediambiental. En aquest sentit, l'alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, va destacar el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, per «millorar el projecte i integrar-lo al territori. Hem resolt el trànsit de camions i, a més, ho hem fet amb poc impacte mediambiental», va assegurar. També va destacar que el gerent de carreteres de la Diputació, Vicenç Izquierdo va tenir en compte el territori mantenint els plataners  i afegint una via verda per a ciclistes i vianants al costat de la carretera BV-5202, de 2,5 metres d'amplada. També s'ha aprofitat per a fer passar la fibra òptica i una canonada pel gas.

En el seu discurs l'alcalde també va voler recordar que no havia estat fàcil, ja que esperaven l'accés a l'eix des del 2011. Que en principi hi havia dues opcions la que passava per Altarriba i la que ho feia per la Sauleda i finalment Marta Rovira, diputada d'ERC al Parlament els va instar perquè parlessin per fer un projecte mesurat i el director general d'Infraestructures i Mobilitat els va proposar el projecte que finalment s'ha realitzat amb un bon resultat.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va anunciar durant l'acte l'allargament d'aquesta via verda fins al centre del nucli urbà de Sant Julià, a petició de l'Ajuntament. «Ho treballarem perquè aquesta és la nostra funció: millorar la qualitat del servei per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes», treballant des del consens per millorar la vida dels ciutadans amb una mobilitat més sostenible. 

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va remarcar que es tracta d'una obra concebuda per generar activitat econòmica, apostar per la seguretat viària i per la sostenibilitat amb menys trànsit pel centre del municipi. Alhora Rull va explicar que és interessant tenir major connectivitat amb l'Eix Transversal, ja que Catalunya hi ha invertit molts recursos. Segons Rull, “és una actuació modesta des del punt de vista econòmic però per a la Generalitat és molt rellevant. Les limitacions pressupostàries, fruit de l'ofec fiscal que pateix Catalunya, són grans i per això vull agrair a la Diputació la seva implicació”. 

Es va cloure l'acte amb una xocolatada per tots els assistents.

Darrera actualització: 29.09.2016 | 11:12