5a Sortida Caminem amb en Lluís Malet

Dilluns, 27 de març de 2017 a les 14:20

La del dia 26 de març va ser la cinquena sortida de la “Caminem amb en Lluís Malet”. En aquesta ocasió es va fer coincidir amb la d’Osona Camina, que un cop a l’any es fa a Sant Julià, des de ja fa cinc edicions. En aquest primer diumenge de primavera hi van participar 82 caminadors.

La ruta va passar pel Perer, Cànoves i el Serrat rodó  i va arribar fins a Cau de guilles on es fa fer parada per esmorzar i contemplar el paisatge espectacular de la vall de la Riera Major, amb les boires matinals jugant entre turons i al fons a la dreta el Matagalls i les Agudes emblanquinats de neu. Resseguint la cinglera es va passar per Palomeres i es va baixar fins a Puigsec per continuar fins a can Garbells i can Tramuntana, arribant novament al poble per l’ermita de sant Roc.

 A la plaça de l’Ajuntament els participants van ser obsequiats amb un petit refrigeri ofert per l’Ajuntament i un clauer que es va fer per iniciativa del mateix Lluís Malet i que porta el logotip creat per en Xevi Pona. 

A partir de la caminada d’aquest mes s’han introduït noves pautes de funcionament: s’ha avançat l’hora de sortida a les 8 del matí, no es fan reagrupaments i no s’espera els que queden endarrerits. Amb això s’aconsegueix un grup més homogeni a l’hora de caminar, anant tots al mateix pas. També es posa més èmfasi amb el fet que els participants són responsables d’ells mateixos i l’organització s’eximeix de qualsevol responsabilitat en cas d’accidents. S’incideix que els propietaris són els responsables dels seus gossos i els han dur lligats per evitar que molestin els altres caminants. Aquestes mínimes normes de "disciplina d’equip" s’han fixat perquè en aquestes primeres edicions s’han detectat certes dificultats en el  seu desenvolupament produïdes, sobretot, pels diversos ritmes de caminar, la qual cosa suposava un allargament del grup de caminadors, havent-hi una distància de centenars de metres entre els primers i els darrers, ja que en alguna ocasió s’ha passat dels 125 participants.

Darrera actualització: 28.03.2017 | 08:21