Convocatòria de subvencions destinades a fomentar les activitats i instal·lacions agràries i forestals en l'àmbit de l'espai natural de les Guilleries Savassona per a l'exercici 2017

Divendres, 7 d'abril de 2017 a les 08:19

L'Assemblea General del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona va aprovar la convocatòria de subvencions destinades a fomentar les activitats i instal·lacions agràries i forestals en l'àmbit de l'Espai Natural Guilleries-Savassona per a l'exercici 2017.

Es regiran per les bases específiques publicades al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona de data 14 de març de 2017, amb el següent contingut: 

Objecte: subvencions destinades a fomentar les activitats i instal·lacions agràries i forestals en l'àmbit de l'Espai Natural Guilleries-Savassona, per l'any 2017, que comprèn terrenys definits a les bases dels termes municipals de Vilanova de Sau, Folgueroles, Tavèrnoles, Sant Julià de Vilatorta i Sant Sadurní d'Osormort, es prioritzaran els projectes que compleixin els requisits següents: 

a) Increment del cost de l'obra o actuació derivat de l'aplicació de la normativa del pla especial. 

b) Actuacions que suposin millores ecològiques o de paisatge, o bé la realització de bones pràctiques ambientals, talscom depuració d'aigües residuals, utilització d'energies renovables o aplicació de mesures d'eficiència energètica, excepte les relacionades amb el finançament d'instal·lacions d'aprofitament de biomassa per a la generació de calor que no són objecte de subvenció. 

c) Les actuacions que suposin adaptacions i millores per a garantir l'accessibilitat a edificacions i serveis. 

d) Potenciar la viabilitat tècnica i econòmica i la continuïtat de les empreses familiars o col·lectives agràries i forestals. 

e) Realització d'obres de rehabilitació i millora i instal·lació de subministraments i serveis bàsics a cases i masies destinades a primera residència. 

f) Adaptació de les explotacions a criteris d'aprofitament racional i introducció de noves tecnologies compatibles amb la bona gestió dels recursos naturals. 

g) Despeses encaminades a subsanar danys causats per fenòmens de caràcter natural. 

h) No haver rebut ni el titular ni la finca o finques de les quals n'és titular cap subvenció del Consorci en els darrers dos anys. 

Beneficiaris: Poden optar a l'atorgament d'una subvenció de les regulades en aquestes bases: 

- Els titulars d'explotacions agràries que estiguin situades en l'àmbit descrit. 

- Els propietaris de finques igualment situades dins l'àmbit descrit, on es duguin a terme explotacions agràries en règim d'arrendament o parceria. 

- Els arrendataris o parcers de finques agràries situades a l'àmbit descrit. 

- Els propietaris o arrendataris de les edificacions on es duguin a terme les actuacions subvencionables d'acord amb aquestes bases. 

- Les cooperatives o associacions que tinguin per finalitat la producció agrària, radicades en l'àmbit descrit. 

- Els propietaris, els titulars de dret d'ús o les persones que tinguin concertats amb els anteriors convenis per a la realització d'aprofitaments forestals en forests situats en l'espai descrit. 

- Els representants d'agrupacions i concentracions de finques forestals situades en l'espai descrit. 

- Les entitats sense ànim de lucre, legalment constituïdes, que tinguin per objecte la prevenció d'incendis o la gestió de flora i fauna, o que realitzin actuacions o organitzin activitats que tinguin relació directa amb les finalitats o objectius del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries Savassona 

- Amb caràcter general, els propietaris de les finques o titulars de drets que els acreditin per a dur a terme les actuacions subvencionables d'acord amb aquestes bases. 

Termini: El termini de presentació de sol·licituds s'inicia a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria i finalitza el 31 de maig del mateix any. 

Presentació de sol·licituds: Per tal d'optar a l'obtenció d'una subvenció, cal presentar davant el Registre general dels Ajuntaments del Consorci una instància en la qual se sol·liciti la subvenció, s'especifiquin clarament les dades identificatives de la persona o entitat sol·licitant i del signatari de la instància, així com l'activitat a subvencionar. 

Crèdit pressupostari: L'import total previst en el pressupost per aquesta convocatòria és de 40.000 EUR.

Darrera actualització: 11.04.2017 | 08:26