L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta implantarà el sistema de treball e-SET

Dissabte, 6 de maig de 2017 a les 08:52

Els treballadors de l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta estan realitzant una formació per implantar el sistema e-SET: un model de treball completament innovador que conjuntament amb els serveis electrònics prestats pel Consorci AOC permet optimitzar esforços, incrementar la relació electrònica de l’administració amb el ciutadà, millorar-ne el servei i alhora gestionar tota la documentació de l’ajuntament de forma digital des de qualsevol punt del món. 

El servei e-SET està prestat pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya. L’e-SET, està basat principalment en la digitalització interna dels ajuntaments i la potenciació de les eines servides pel Consorci AOC, mitjançant la transformació del funcionament diari dels ajuntaments amb la implantació d’un mètode de treball estandardarditzat i procedimentat de forma compartida per tota l’organització.

El model e-SET té present aspectes que van des la digitalització en origen de tota la documentació de registre, comptar amb sistemes de seguiment d’expedients, l’impuls de la signatura electrònica o de les notificacions electròniques, disposar d’una agenda corporativa en línia, etc, utilitzant de forma intensiva diferents solucions d’administració electrònica proveïdes pel Consorci AOC. El que és busca és una millora global en el sistema de treball, -amb l’evident compliment de les normes de procediment administratiu i administració electrònica-, amb la implantació d’un seguit de solucions per a fer el dia a dia de treballadors públics i ciutadans més àgil, i que l’administració electrònica no sigui una trava sinó un benefici per treballadors i ciutadans.

La implantació de l’e-SET pot aportar enormes beneficis a les organitzacions:

  • Millora de la seguretat i satisfacció del treballador públic 
  • Optimització del temps del personal administratiu en les seves tasques diàries 
  • Accessibilitat per part del persona i electes de tota la documentació, des de qualsevol lloc 
  • Increment en la comunicació electrònica entre ajuntament i ciutadans, evitant desplaçaments i donant major agilitat en la gestió i la resposta 
  • Apropament de l’equip de govern a la ciutadania, incrementant-se alhora la transparència 
  • Millor aprofitament dels recursos 

En conclusió, l’e-SET és un servei que permet als ajuntaments compartir model i recursos, ajudant-los a optimitzar les TIC, rendibilitzar costos i millorar els serveis als seus ciutadans.

Darrera actualització: 09.05.2017 | 08:52