Triem la nova bandera del municipi

Dilluns, 24 de juliol de 2017 a les 08:10

L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta vol fer partícips a tots els habitants del municipi per escollir definitivament la bandera de Sant Julià.

El ple de l'Ajuntament del 26 de març de 2014 l'Ajuntament va acordar iniciar l'expedient d'adopció de l'escut heràldic i de la bandera del municipi de Sant Julià de Vilatorta. El 17 de novembre del mateix any el Departamentd e Governació i relacions institucionals de la Generalitat de Catalunya resol donar conformitat a l'adopció de l'escut heràldic i va ser inscrit al registre d'ens locals de Catalunya.

Un cop aprovat l'escut es va iniciar l'expedient de proposta de bandera del municipi d'acord amb l'informe vexil·lològic redactat per Armand de Fluvià, conseller heràldic, assessor d'Heràldica i Genealogia de Catalunya, que també va elaborar l'informe de l'escut. La descripció de la bandera del poble és la següent:

Apaïsada, de proporcions dos d'alt per tres d'ample (2x3), blau clar, amb la domus groga de porta i finestres blau clar de l'escut, d'alçària 3/7 de la del drap i amplària del mateix escut, cadascun d'alçària 1/3 de la del drap i amplària 2/9 de la llargària del mateix drap, centrats en relació a les vores superior i inferior i posats un a 1/9 de la vora de l'asta i l'altra a la mateixa distància d ela del vol.

En l'acte de presentació oficial de l'escut que va fer Armand de Fluvià el dia 15 de febrer de 2015 al Saló Catalunya, es va mostrar el projecte de la nova bandera, d'acord amb l'informe redactat pel mateix heraldista. Ara bé, ens agradaria comptar amb la col·laboració de tothom per escollir definitivament la bandera municipal de Sant Julià. Per això obrim un periode, fins a finals de juliol, perquè tothom hi pugui fer suggeriments i aportacions. L'expedient es pot consultar a les oficines municipals, de dilluns a divendres de 10 a 3 del migdia i els dimarts i dijous  ala tarda de 5 a 8. Podeu entrar instància presencialment per rehistre, o bé per via telemàtica al web www.vilatorta.cat, a l'apartat "Contactar".

Darrera actualització: 26.07.2017 | 08:36