L'alcalde de Sant Julià va assistir a la concentració a la plaça Sant Jaume per rebutjar la persecució judicial dels edils que han expressat el seu suport al referèndum

Dilluns, 18 de setembre de 2017 a les 14:04

L’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència van convocar el dissabte passat el món local a una concentració a la plaça Sant Jaume per rebutjar la persecució judicial dels edils que han expressat el seu suport al referèndum. Els alcaldes van ser rebuts primer a l'Ajuntament de Barcelona, per l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau i després a la galeria Gòtica del Palau de la Generalitat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

L'alcaldessa de Barcelona va afirmar que “el futur del nostre país el construïm entre tots els alcaldes, i que som el 80% de la societat catalana els que reivindiquem el dret a decidir lliure i democràticament a favor del referèndum”. 

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, va remarcar la concentració com “una peça clau per l’1 d’octubre, i un referèndum al voltant de la democràcia en defensa de les llibertats fonamentals com la d’expressió i reunió”. 

La presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, va denunciar i rebutjar “la persecució judicial que estem patint els càrrecs locals per declarar les nostres opinions”. 

El president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, va posar èmfasi en que “Tots hi som: el parlament, generalitat i món local: som un! Tot el poble i les institucions. 

Finalment va cloure l’acte el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. “Volem demostrar dignitat, fermesa, persistència”, aquestes van ser les seves primeres paraules. Va agrair als alcaldes i alcaldesses que "no els hagin tremolat les cames per les decisions de l’estat espanyol”. Va manifestar la seva voluntat de “ser un país lliure, democràtic, que es pugui expressar amb normalitat, i un país on la gent no ha de tenir por a que es clausurin reunions per debatre idees polítiques, o a que tanquin webs”. Va clamar que “l’Estat ens posa cinturons de constrenyiment a l’activitat municipal, mentre que els alcaldes i alcaldesses defenseu els drets bàsics dels vostres ciutadans”. I li va transmetre un missatge al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i al col·lectiu en contra del referèndum, que “No subestimin la força del poble de Catalunya. Poden tenir molts boes i masses, però no ens tenen a nosaltres”. Va ressaltar el comportament antidemocràtic de l’Estat, i la lluita per la democràcia i la llibertat. Va acabar dient que decididament  “el dia 1 es votarà perquè la gent de Catalunya vol votar”.

Finalment la plaça es va inundar de crits d’independència.

Darrera actualització: 18.09.2017 | 14:33