L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta congela novament els impostos per l'any 2018

Dijous, 26 d'octubre de 2017 a les 12:10

Novament, els impostos que depenen de l'Ajuntament, com l'IBI, l'impost d'obres o la taxa d'escombraries, no tindran cap increment l'any 2018 a Sant Julià de Vilatorta. Seguint el compromís que l'equip de govern va adoptar a principis de legislatura s'ha optat per congelar els impostos que depenen de l'Ajuntament i que suposen l'ingrés més important per l'erari municipal.

En el cas del cadastre o Impost de Béns Immobles (IBI), per tal que el rebut no experimenti cap increment s'ha optat per disminuir el tipus aplicat per l'Ajuntament per compensar l'augment del 4% dels valors cadastrals l'any 2018. Es manté la bonificació del 50% per famílies nombroses i monoparentals, aquesta última via subvenció econòmica.

La taxa d'escombraries també es manté, a pesar del fort increment que tindrà el servei amb la implantació del sistema porta a porta. L'objectiu de l'Ajuntament és millorar molt les xifres de reciclatges, i poder compensar aquest increment amb el retorn i amb la disminució de les tones que es porten al Centre de Tractament de Residus (CTR) d'Orís.

Com cada any, s'han introduït certes modificacions en les ordenances de caràcter tècnic.

La proposta provisional d'ordenances fiscal per l'any 2018 fou aprovada en el plenari de dilluns 23 d'octubre per unanimitat.

Darrera actualització: 27.10.2017 | 03:55