Avantprojecte de reforma de la Rambleta

Dimecres, 24 de gener de 2018 a les 08:29

La idea bàsica és convertir aquest carrer, situat entre l’avinguda Puig i Cunyer i la carretera de Vic, en un vial de prioritat invertida on els vianants tenen preferència envers els vehicles i d’un únic sentit de circulació en direcció a la carretera on es permetrà el gir per anar a Vic o al centre de Sant Julià.

El paviment serà d’un sol nivell i incorporarà mobiliari urbà i una petita zona de descans a redós dels dos roure que hi ha al capdavall de la Rambleta. 

Tot i que en un primer moment l’Ajuntament no n’era partidari, finalment el projecte final preveurè la substitució dels actuals plataners l’arbrat. Els plàtans actuals són a tocar les tanques de les parcel·les i el seu creixement ha provocat importants desperfectes estructurals. 

Les obres també contemplen la construcció d’un itinerari de vianants que transcorrerà per la zona verda del final del carrer d’Altarriba, a la Font d’en Titus, per connectar el mateix carrer amb la carretera i enllaçar aquesta via de transeünts amb la Rambleta i la vorera paral·lela a la carretera fins al centre del poble. Un pas de vianants a l’alçada de can Planes permetrà accedir al carrer de Miquel Pallàs, al sector de la Font d’en Pep. 

Amb les obres de la Rambleta es farà una nova xarxa d’aigua i gas i es soterrarà les línies aèries existents de baixa tensió i telefònica i es deixarà a punt la infraestructura per a telecomunicacions (telefonia i fibra òptica), també es construirà una nova xarxa de clavegueram amb el sistema de separativa (aigües pluvials i residuals). L’enllumenat serà substituït per lluminàries de led. La via de vianants per la zona verda de la Font d’en Titus també serà il·luminada amb el mateix sistema.

Darrera actualització: 25.01.2018 | 10:32