Presentació del llibre ''L'hora quieta'' de M. Dolors Farrés

Dilluns, 26 de febrer de 2018 a les 09:08

Auest dissabte 3 de març, a les 6 de la tarda, a l'Aula de Cultura es farà la presentació de la novel·la ''L'hora quieta'' a càrrec de la seva autora M. Dolors Farrés i amb la participació d'Anton Carrera i Anna García. 

M. Dolors Farrés va acabar L’hora quieta l’any 2003. Editorial Proa la va editar l’any 2008 en versió reduïda i amb el títol canviat: El monestir de l’amor secret. 

L’any 2007, a través del seu amic Ignasi Pujades la M. Dolors lliura la novel·la a l’editorial Proa perquè sigui publicada. Isidor Cònsul, editor de Proa, li fa dos suggeriments: primer que presenti L’hora quieta al Premi Sant Jordi de novel·la “perquè té qualitat suficient per guanyar-lo” i segon, que, per una qüestió comercial, en redueixi l’extensió, per si la novel·la resultava premiada i sortia al carrer. Per tant, la M. Dolors opta per reescriure-la de nou en versió reduïda. L’obra queda finalista del Premi Sant Jordi 2007. 

Ara es presenta L’hora quieta originària, la que li va sortir de l’ànima. L’autèntica, la versió primigènia. Perquè l’altra, El monestir de l’amor secret, mutilada i amb un títol imposat era “la versió de l’editorial”. 

Pel que fa al contingut, val la pena ressaltar que les primeres línies són pràcticament idèntiques a les de la novel·la El monestir de l’amor secret. Però quan hom s’endinsa en la segona pàgina, ja entra en el que li fa la sensació que és una obra nova. Els lectors atents ja sabran veure-hi la diferència. Parlant, doncs, del contingut de l’obra, cal remarcar que constitueix un autèntic descobriment de personatges, trames, intrigues i escenes a dins i a fora del monestir històric de Sant Llorenç del Munt (Sant Julià de Vilatorta), que a la novel·la El monestir de l’amor secret no apareixen. 

Es va donar el cas que després d’haver aparegut El Càstig (2017), novel·la cronològicament anterior a El monestir de l’amor secret, hi va haver moltes persones que tenien ganes llegir-ne la continuació natural. En aquest punt, la M. Dolors es posa en contacte amb Proa per mirar de saber quants exemplars quedaven d’El monestir de l’amor secret. La resposta va ser que molt pocs, i que no els era possible fer-ne una tercera edició. Amablement, li van oferir una sortida: retornar-li els drets d’autora. 

Així doncs, a compte i risc i amb l’ajuda de patrocinadors i mecenes, Principat Edicions publica L’hora quieta, la que en diríem “la versió de l’autora”.

Darrera actualització: 08.03.2018 | 12:55