Actes del dia de la dona treballadora a Sant Julià

Dimecres, 7 de març de 2018 a les 08:33

A Sant Julià de Vilatorta es faran dos actes organitzats des de l’Ajuntament. El mateix dia 8 de març a les 6 de la tarda al casal d’avis, es farà una tertúlia de dones amb pica-pica, només reservat al públic femení,  i el dissabte 10 de març a dos quarts de set de la tarda, al Saló Catalunya, es representarà l’obra “AM/FM Agressions Masclistes vs. Freqüències Modulades”, a càrrec de la companyia Averlasailas.

En motiu del dia de la dona treballadora l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta organitza dos actes centrats en el feminisme i el treball.

El 8 de març, dia de la dona treballadora, es farà un pica-pica al casal d’avis obert a totes les dones del poble, i es farà un acte on cinc veïnes referents de Sant Julià ens explicaran la seva experiència com a dones referents en les seves activitats dins el municipi. Aquest acte està pensat perquè sigui una trobada de dones, i per tant no és mixte.

El dissabte 10 de març a dos quarts de set de la tarda es representarà l’obra de teatre “AM/FM Agressions Masclistes vs. Freqüències Modulades”, una obra de la companyia Averlasailas.

Aquesta performance - teatre fòrum tracta, des de l'humor crític i àcid, una problemàtica ben seriosa i complexa com són les agressions masclistes a l'espai públic i, especialment, en contextos festius. A través dels "Consells per prevenir les violacions" que va llençar el Ministeri de l'Interior l'any 2014, cançons populars i altres relats violents que impregnen el nostre imaginari col·lectiu, a l'obra es desemmascaren formes comunes i tristament normalitzades d'agressions vers les dones i lesbianes. Així mateix, es busca idear conjuntament estratègies de resistència, autodefensa i transformació de la realitat.

L'obra està basada en les pròpies vivències quotidianes de les integrants d'Averlasailas, en l'anàlisi feminista de la realitat i en instruments empoderants com ara el "Protocol contra les agressions sexistes a les Festes Majors del Poble Sec".

AVERLAILAS és una associació sense ànim de lucre amb perspectiva feminista que treballa per activar la consciència col·lectiva vers situacions de desigualtat. Utilitzem el teatre de les oprimides com a eina per crear espais de presa de consciència i reflexió individual i col·lectiva, encaminats a la transformació social i personal. Creiem que tot és transformable i que totes i tots som agents actives i responsables del canvi de la nostra societat.

Darrera actualització: 15.03.2018 | 12:41