Cantem Junts 2018

Divendres, 20 d'abril de 2018 a les 10:02

En aquesta edició, que es portarà a terme aquest divendres20 d’abril al camp de futbol de Santa Eugènia de Berga, “Cantem Junts” porta per títol “Viatge al cor dels musicals”, i es dedica íntegrament a aquest gènere. La quitxalla del nostre poble i de cinc municipis veïns ens endinsaran en un viatge on ens empaparem de goig per la música, en un projecte conjunt de les mestres de música de les nostres escoles.

El projecte, encapçalat per la Buia Reixach i Feixes, directora titular del Cor de Noies de l’Orfeó Català, al Palau de la Música Catalana, i el Departament de Cant Coral de l’Escola de Música de Manlleu, ha treballat colze amb colze, amb les professores de música de les escoles implicades. (l’escola Sant Marc de Calldetenes; l’escola Mossèn Cinto de Folgueroles; l’escola Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga; l’escola Bellpuig i el Col·legi el Roser de Sant Julià de Vilatorta i l’escola de Vilanova de Sau). 

Per tal que el repertori escollit pogués contenir les peces més representatives del teatre musical, s’ha comptat amb la col·laboració d’Antoni Font-Mir, director, actor, cantant, que ha assessorat l’equip de professores en l’elecció del repertori, de manera que el concert consta de peces molt conegudes per al públic en general, però també incloent temes que són importants de conèixer i situar, per la seva transcendència en l’evolució del gènere citat i n’ha escrit la dramatúrgia.

En aquest repertori s’hi troba "l’himne dels pirates" de Mar i cel de la companyia Dagoll Dagom, amb música d’Albert Guinovart i lletra de Xavier Bru de Sala, que serà cantada pels més de 800 cantaires i tot el públic assistent convertint-se així en la vegada que més veus han interpretat aquest famós tema del teatre musical català.

El concert comptarà amb la presència de l’actriu Andrea Alfredo, i 3 músics que acompanyaran les cançons: Guillem Soler (piano, veu i arranjaments), Franco Molinari (contrabaix) i Pep Solà (bateria). 

A “Viatge al cor dels musicals”, tots els temes estan adaptats al català i hi trobarem músics destacats en el gènere com Stephen Sondheim, Claude-Michel Schönberg, Harold Arlen, Richard M. Sherman, Robert B. Sherman, Lionel Bart, Jonathan Larson, Alan Menken, Andrew Lloyd Webber o Irving Berlin. I lletristes com: Stephen Sondheim, Irving Berlin, Howard Ashman, Jonathan Larson, Tim Rice, Richard M. Sherman, Robert B. Sherman, Lionel Bart. E. Y. Harburg, Richard MaltbyJr & Alain Boublil. 

 

Darrera actualització: 20.04.2018 | 14:33