Quatre equips de Sant Julià a un Raid dels ausetans amb un marcat caràcter social

Dimecres, 11 d'abril de 2018 a les 07:10

Durant aquest mes d’abril s’ha portat a terme el projecte comarcal d’oci social El Raid dels Ausetans. Com cada any Sant Julià de Vilatorta hi ha tingut representació, enguany, amb quatre equips de nois i noies d’entre 12 i 16 anys: Les Pentabap, els Twins+2, les 6 Sisers i els Smints .

En aquesta nova edició, el projecte ha comptat amb una remodelació de les proves centrant-les en la part més social. Dos exemples en són una acció social i la creació sobre temàtiques d’interès pel col·lectiu juvenil.
L’acció social cada any es voldrà centrar en un temàtica diferent i en aquesta ocasió ha estat la gent gran. Tots els equips de la comarca participants al Raid han fet un voluntariat als serveis municipals destinats a la gent gran. En el cas de Sant Julià les accions socials s’han centralitzat al centre de dia i han consistit en tallers de manualitats i jocs de taula, i la valoració va ser molt positiva.

Pel que fa al vídeo, els quatre equips varen poder escollir entre diferents temes i van escollir el Cyberbulling el botellón, i el No és no! Cada equip va crear un vídeo on reflexionaven i visibilitzaven les diferents problemàtiques.

A part d’aquestes proves, el dissabte 7 d’abril es a realitzar la Final Local d’Osona centre a Vilanova de Sau. Aquesta final va acollir els 11 equips inscrits dels diferents municipis que formen part del servei de joventut d’Osona centre, i durant tota la tarda varen realitzar diferents proves d’aventura, d’enginy, de cooperació, etc.

D’aquesta final en va sortir un equip finalista de cada municipi participant i pel que fa a Sant Julià, l’equip guanyador varen ser les 6 Sisers. Aquest equip format per noies era el tercer any consecutiu que participàvem i el primer any que han quedat finalistes. Aquestes equips competiran amb la resta d’equips finalistes d’altres poblacions a la Final Comarcal del Raid, que aquest any per primera vegada, es realitzarà al càmping de Vidrà durant el cap de setmana del 5 al 6 de maig.

En aquesta final comarcal els equips es disputaran els tres premis: el primer un viatge a Port Aventura, i el segon i tercer premi serà una tarda a les instal·lacions d’Anigami a Les Comes.

En total, al Raid hi solen participar entre 400 i 500 joves d’entre 13 i 17 anys, i és un projecte amb molt bona acollida a Osona.

La propera edició de El Raid dels Ausetans serà a la pròxima primavera i esperem que Sant Julià torni a comptar amb equips.

Per a més imatges de la final:

Facebook: El Raid dels Ausetans

Darrera actualització: 18.04.2018 | 10:02