Més de 200 persones a l'Aplec de Sant Ponç

Dilluns, 14 de maig de 2018 a les 12:31

El passat divendres dia 11 de maig es va fer el tradicional Aplec de Sant Ponç, també anomenat l’Aplec del Pa pel costum que tenen els propietaris de Puigsech de donar pa a tots els assistents a la diada de commemoració del Sant a la seva capella.

Després de molts dies de pluja, el sol va acompanyar des de bon matí. La creença popular diu que si plou per Sant Ponç, quaranta dies seguits plou. Aquest any, però sembla que el Sant va avançar la feina i la pluja es va fer present de manera continuada des que vam encetar la primavera. 

A primera hora del matí , una bona colla d’assidus parroquians i els alumnes de 3r i 4t de l’escola Bellpuig i del Col·legi El Roser, van fer cap a Puigsech per assistir a la benedicció del terme i a la missa oficiada per mossèn Jaume Reixach, que va acabar amb el cant d’unes estrofes dels goigs de Sant Ponç. Seguidament, a l’entrada principal de la casa, es va fer la benedicció dels panets que que es van donar a tots els assistents mentre passaven per la porta petita del jardí per anar fins a l’era on els esperava una llarga taula on hi havia tomàquets i oli per sucar. Des de fa uns anys també es dóna un tall de fuet. Després d’esmorzar es va donar l’Aplec per acabat i tothom va fer el camí de tornada. 

La família Sitjar de Togores Calvo fa extensiu el seu agraïment a totes les persones que assistiren a l’Aplec i especialment a les escoles de Sant Julià per permetre que els seus alumnes coneguin i visquin una de les tradicions més antigues del municipi, així com als seus masovers, la Mercè i en Marc, i a l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta per la recuperació i promoció de l’acte.

Darrera actualització: 17.05.2018 | 12:45