Ja ha començat la Festa Major

Dilluns, 16 de juliol de 2018 a les 11:59

El primer cap de setmana de Festa Major ens ha deixat alguns bons moments per recordar. El dissabte, la Festa Major Jove amb el birratorta, la nit d'entitats i el diumenge la 25a trobada de motos antigues, el tradicional pregó de la Festa Major, enguany amb la presentació del llibre: "L'estiueig  a Sant Julià de Vilatorta 1885-1950" de Montse Piqué, la inauguració de la 9a mostra d'art local i la divertida baixada de carretons.

Aquest any 400 joves han tornat a celebrar la seva festa amb el Birratorta, vestits amb semarretes de color groc com a mostra de suport als presos polítics i exiliats. La festa va tenir com a protagonista destacat el Gran German, periodista, que va arrencar la cercavila pels carrers amb el popularitzat "Yabaduma".

A partir de les 7 de la tarda, 16 entitats van participar a la nit d'entitats on van poder mostrar la seves activitats quotidianes, captar nous socis i així enfortir el teixit social del municipi. Durant tot el vespre es van fer activiatst per a tots els públics: taller de maquillatge, taller bàsic de mecànica aplicada a la bicicleta, cercavila gegantera, joc de llums, encesa del llaç, ballada de sardanes amb la Flama de Farners, taller de djembes, taller de disseny de personatges de videojocs, taller de manualitats, taller de cant coral i una competició de 3x3. Totes les activitats van tenir molt bona acollida i es va acabar la festa amb un sopar de carmanyola.

El diumenge va arrencar amb la 25a Trobada de Motos Antigues, amb la participació d'una cinquantena de motos procedents d'arreu del país. S'hi van poder veure marques tan mítiques com les famoses Montesa, BMBW, Ossa o Sanglas. La motorada va sortir de Sant Julià cap a dos quarts de 10 del matí per iniciar una ruta fins el Brull.

A les 6 de la tarda, el saló Catalunya es va omplir de gom a gom per escoltar com l'alcalde, Joan Carles Rodríguez, donava el tret de sortida de la Festa Major amb el tradicional pregó, que aquest any tenia com a protagonista principal Montse Piqué que va presentar el seu llibre: "L'estiueig a Sant Julià de Vilatorta 1885-1950".

A les 7 es va inaugurar la 9a mostra d'art local a l'Aula de Cultura, que es podrà veure fins al final de la Festa Major .

I finalment a 2/4 de 8 va començar la baixada de carretons al carrer Puig-l'agulla on els més agosarats van construir eels seus carretons per participar i divertir-se amb aquesta activitat organitzada pels Tupinots. 

El dilluns la caminada nocturna, organitzada pels Tupinots, va tenir molt bona acollida. 235 persones hi van participar.

Adjunt podeu veure algunes imatges que ens han deixat els primers actes de la Festa Major.

Darrera actualització: 17.07.2018 | 10:51