|
 

L'Ajuntament retira els diners del compte del Banc de Sabadell

Divendres, 6 d'octubre de 2017 a les 12:53

L'Ajuntament de Sant de Julià de Vilatorta ha decidit retirar el total del capital que tenia dipositat al Banc de Sabadell: 348.893,77 euros de l'erari municipal. Aquesta decisió va ser presa per l'equip de govern després que el consell d'administració d'aquest banc canviés el seu domicili social a Alacant. L'alcalde, Joan Carles Rodríguez, ho va comunicar en roda de premsa el divendres 6 d'octubre, on es queixà de la clara intencionalitat política d'aquesta decisió de Banc Sabadell.

L'alcalde va afirmar que "la forma de govern d'un país la decideixen les persones que hi viuen, no les entitats bancàries" i va reclamar a les entitats a tenir capacitat d'adaptació al moment polític que viu Catalunya.

L'Ajuntament treballarà ara per buscar altres entitats per treballar, i s'explora la possibilitat de treballar amb banca ètica o amb entitats més vinculades al territori català i al teixit productiu de Catalunya. L'alcalde també ha reclamat la creació d'un Banc Públic de Catalunya, que segur que tindria èxit ja que vindria avalat per la Generalitat de Catalunya. De fet, ha explicat que aquesta és la reconversió que necessitaria l'Institut Català de Finances (ICF) i que pretén el Govern de Catalunya des del 2015, i que de moment no ha estat possible sota l'Estat Espanyol. 

Posteriorment, respecte el canvi de seu social de Banc Sabadell, l'alcalde també s'ha mostrat convençut de pressions del govern espanyol en aquest sentit i ha denundiat l'enèssima deslleialtat del govern de l'Estat respecte Catalunya, en el decret que pretén aprovar el Consell de Ministres per facilitar el canvi de seu de les entitats i empreses.

L'alcalde, finalment, ha explicat que l'equip de govern de Sant Julià de Vilatorta continuarà treballant per garantir la rigorosa gestió econòmica de l'Ajuntament, que tots els regidors de govern procuren des que es van fer càrrec del govern municipal. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat les xifres globals de la Corporació local: 3.692.831,55 € de pressupost, amb un endeutament del 25,99% (803.251,39 €) que li permet fer front sobradament als seus deutes i obligacions. Joan Carles Rodríguez ha recordat, per exemple, que el pagament a proveidors es fa en una mitjana de 20 dies de demora des del registre de l'obligació.

Última actualització 12.10.2017 | 14:04