Resum del ple de 2-10-2023

Dijous, 5 d'octubre de 2023 a les 16:30

El passat 2 d’octubre, a les 7 de la tarda, es va celebrar una sessió ordinària en la que hi van assistir tots els regidors i regidores del consistori, excepte Joan Ramon Santisteve, regidor de l’oposició.

Un cop aprovada l’acta de la sessió anterior es van aprovar per unanimitat les següents propostes:

  • L’aprovació provisional de les ordenances fiscals de l’exercici 2024. S’incrementarà un 8%  l’ Impost de Béns Immobles. Es facilitarà poder fer el pagament en tres quotes per disminuir la càrrega econòmica familiar.
  • Nou conveni de cessió del Pou de la Sala per al subministrament d’aigua potable al nucli i disseminats  de Vilalleons.  
  • L’adhesió a l’acord marc de l’Associació Catalana de Municipis corresponent a subministrament, instal·lació i legalització d’equips per a la generació d’energia solar fotovoltaica. Aquesta adhesió permetrà iniciar abans les obres corresponents a dues primeres instal·lacions, els vestidors del camp de futbol i la nau de la brigada.
  • El conveni amb l’Associació de Diversitat Funcional d’Osona i la Universitat de Vic amb el projecte de continuïtat formativa per a persones amb discapacitat física. L’objectiu d’aquest conveni és el desenvolupament del projecte pilot “universitat i inclusió” on s’ofereix  l’oportunitat d’assistir, participar i aprendre a les persones en situació de discapacitat i contribuir a possibilitar una formació d’enriquiment mutu, tant dels estudiants com del professorat.

Després l’alcaldessa va proposar al Ple introduir dues propostes d’urgència que es van acceptar:

Acord de compliment de la sentència 212/2013 consistent en el pagament de 1000 € en concepte de costes processals.

Reconeixement als ex-alumnes del Col·legi el Roser per la celebració del seu centenari.

Aquests dos acords també es van aprovar per unanimitat.

En l’apartat de precs i preguntes l’oposició va fer tres preguntes a l’equip de govern perquè responguessin al proper ple:

  1. Com equip de govern quines són les vostres propostes de mobilitat a l’avinguda Sant Llorenç?
  1. Quan es portarà a terme l’execució del projecte de davant de la Rambleta?
  1. En quina fase passem respecte a l’estudi de la Diputació de Barcelona, sobre la cruïlla de la futura biblioteca i els altres carrers inclosos en aquest estudi: Av. Montserrat, etc.

 

L’alcaldessa va respondre que l’equip de govern ho està treballant tot, que està parlant amb mobilitat i que l’execució de les obres a l’avinguda de Montserrat és imminent. El proper ple respondrà les tres preguntes fetes per l’oposició.

 Podeu consultar el detall i ampliar la informació en l’acta del ple que podreu trobar properament en l’apartat d’actes i ordres del dia.

També podeu recuperar el ple sencer en el nostre canal de youtube.

Darrera actualització: 11.10.2023 | 08:59