Acte d'inauguració del nou accés a l'Eix transversal a Sant Julià de Vilatorta

Dissabte, 17 de setembre de 2016 de 10.00 h a 11.00 h

El nou accés de l'Eix Transversal ja està enllestit i s'inaugura aquest dissabte, 17 de setembre, a les 10 del matí. La inauguració serà a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull, que després d'aquest acte procedirà a la inauguració de la variant de Calldetenes. 

A més del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, la inauguració de dissabte comptarà amb la presència de l’Alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, i de la Presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, entre altres autoritats.

Les obres, amb un cost de 2,6 milions d'euros, es van iniciar a principis d'octubre del 2015 i estaven previstes que duressin sis mesos, fins a l'abril. Tot i així, no han acabat fins a principis d'aquest mes de setembre. Entre altres motius, l'endarreriment fou causat per la canalització de gas natural, ja que es va aprofitar l'obra per fer-hi passar la canonada per prestar servei de gas al municipi. 

El nou accés a Sant Julià permet que els vehicles que volen accedir al polígon industrial la Quintana no ho hagin de fer per la carretera BV-5201 i, per tant, que no hagin de passar pel nucli urbà del poble. La majoria de vehicles que es desplacen al polígon són de gran tonatge. Això provocava aturades a l'Avinguda Montserrat de Sant Julià perquè dos camions no hi passen per l'estretor de la carretera (en comparació a la seva mida) o bé pels plataners de l'entrada i sortida del poble. 

A partir del dissabte 17 el trànsit pesant ja podrà accedir al polígon sense passar pel centre del poble. L'obra també ha previst una nova connexió del polígon industrial amb la carretera BV-5202, així com un itinerari per vianants i bicicletes per separar-los del trànsit de la calçada principal. Amb l'obra s'han previst canalitzacions per telecomunicacions, un nou tub de clavegueram per resoldre el drenatge del nucli de Vorabosc, i la canonada de gas que en un futur haurà de donar servei al municipi de Sant Julià de Vilatorta. 

Quin cost té:

Gratuït

Darrera actualització: 15.09.2016 | 13:00