Gran Festa del Turisme Eqüestre a Catalunya, a Sant Julià de Vilatorta, dies 29, 30, 31 d’Octubre i 1 de Novembre

Del 29 d'octubre a les 08.00 h al 1 de novembre de 2022 a les 20.00 h

Sant Julià de Vilatorta acollirà l'Equitrobada, una concentració bianual de Turisme Eqüestre, que celebraran la gran festa del turisme equestre a Catalunya i vindràn a conèixer el nostre poble. L'Ajuntament ha col·laborat amb l'organització per fer possible aquesta trobada.

L’ Equitrobada té el seu referent a França on es fa l’Equirando, una concentració bianual de més de 1000 genets de Turisme Eqüestre, muntats a cavall o en carruatge, que es troben un cap de setmana en una població concreta. L’Equirando canvia d’emplaçament per a cada concertació.

L’ Equitrobada és la fórmula de llibertat per excel·lència: cada participant surt d'on vol i quan vol, amb el seu cavall, carruatge, mula o ase. S’han de recórrer els quilòmetres necessaris per apropar-se, des dels diferents indrets de Catalunya, fins arribar el dia assenyalat a la població escollida. L’aproximació pot ser de 2 dies o més, depenent del lloc de sortida cap a la població de destí. Aquest fet, suposa que al llarg del recorregut, el viatger necessitarà de diferents serveis, tal com: allotjament, manutenció...,  que aporta un benefici econòmic al territori català.

L'Equitrobada és un esdeveniment que organitza la Federació Catalana d’Hípica a través de la seva Comissió de Turisme Eqüestre que està formada per l’Associació de Marxes a Cavalls de Catalunya (AMAC), Associació Llampecs del Llémena i l’Associació de Rutes Eqüestres Cowboys de la Selva (ARECS). Entre tots ells s’ha creat un grup de treball per tirar endavant aquest esdeveniment.

Recordar que l'Equitrobada està oberta a tots els amants del cavalls i en especial als que fem rutes amb cavall, mules o ases......( èquids en general).  Hi pot participar qualsevol persona, ja sigui membre d’alguna de les associacions organitzadores o de qualsevol altre club, centre hípic o particular. L’únic requisit que es demana es que arribis a cavall a Sant Julià desprès d’haver fet com a mínim 2 dies de ruta sol o acompanyat. Un cop allà estan programades una sèrie d’activitats relacionades en el món del cavall de ruta, espectacles eqüestres i també una mica de ball per tancar la festa.

Per tal de fer més còmode l’arribada a Sant Julià de Vilatorta, l’organització ha preparat unes rutes d’accés amb capacitat per unes 20 persones cadascuna, per les persones que vulguin viatjar amb grup.

La Ruta Sud, sortirà de Sant Quirze de Safaja

La Ruta Oest sortirà de Sant Bartomeu del Grau

La Ruta Nord sortirà de Santa Maria de Besora

La Ruta Nord-Est sortirà de Les Planes d’Hostoles

La Ruta Est sortirà d'Anglès

La Ruta dels carruatges que sortiran d’Olost

A part hi hauran tots els grups que vinguin pel seu compte com la gent que viatjarà sola.  

Tots hem d’arribar  el diumenge 30 d’octubre a la tarda a Sant Julià de Vilatorta. 

Es pot trobar tota la informació de l'Equitrobada, rutes d’accés i com fer les inscripcions a www.equitrobada.cat

Adreça:

Sant Julià de Vilatorta

Darrera actualització: 01.11.2022 | 10:21