Osona, reptes de futur. L'Osona actual

Divendres, 24 de març de 2023 de 18.00 h a 20.00 h

L’Observatori Socioeconòmic d’Osona, en el marc del Consell General de Creacció, presenta un document que genera molts reptes i oportunitats, i que la ciutadania podrà debatre el proper 24 de març, de 6 a 8 del vespre, a la Sala Sert de l'Edifici del Sucre, 6è informe de competitivitat d'Osona. inclourà unes taules de debat posterior on els presents hi podran dir la seva.

L’acte està obert a tota la ciutadania i es donarà dades rellevant de l'Osona actual i es farà actualització dels projectes estratègics d’Osona. 

L’informe recupera el concepte amb el qual es va treballar anteriorment, en què la competitivitat d’un territori depèn de la seva estabilitat a llarg termini, determinada per un creixement econòmic sostingut, la cohesió social i la sostenibilitat. Però hi afegeix el nou marc definit per abordar les tres grans transicions actuals, que fa necessari incorporar a l’anàlisi territorial dimensions que van més enllà del progrés econòmic. En concret, l’objectiu final passa per promoure que la competitivitat del territori generi benestar sostenible inclusiu per a la ciutadania.

Com a novetat, aquest any s’incorpora al document una anàlisi prospectiva amb l’objectiu d’aportar més elements a la reflexió del futur de la comarca. Per fer-ho s’ha emprat la metodologia dels Tres demàs; un enfocament progressiu a partir de l’evolució dels principals indicadors amb els quals treballa l’Observatori Socioeconòmic d’Osona que permet fer una anàlisi tot generant diversos escenaris del que pot passar. 

En paral·lel, al març del 2022, es va signar el manifest “Osona, reptes de futur”, on els agents del territori van consensuar una agenda estratègica per treballar en base a cinc línies; la transformació del sector agroalimentari, el talent i col·lectius vulnerables, la mobilitat del futur, la transformació digital de la societat, la millora de la salut i l’assistència sanitària, on recentment s’ha incorporat una sisena línia, la nova energia d’Osona (NEO).

Els reptes que es generen a l’informe s’han vinculat directament a aquestes cinc línies.

Quin cost té:

Gratuït

Adreça:

Sala Sert de l'Edifici el Sucre. Vic

Darrera actualització: 20.03.2023 | 08:29