Últims dies per veure l'exposició de ceràmica de Rosa Garcia Marchant

Del 27 a les 09.00 h al 30 de novembre de 2020 a les 13.00 h

Encara no heu vist l'exposició de ceràmica El llapis,1662 de la ceramista Rosa Garcia-Marchant? Teniu temps fins el dilluns 30 de novembre. L'exposició es troba a l'edifici de Ca l'Anglada, i està oberta cada dia de 10 del matí a 1 del migdia excepte els dijous que el Centre d'Informació Turística és tancat.

La inauguració i conferència inaugural es va fer el divendres 23 d'octubre a les 8 del vespre i es pot veure al canal de YouTube de l'Ajuntament, entrant en aquest enllaç                                     

DEL CALAM al  LLAPIS de GRAFIT.
Eines de traçabilitat , proximitat i comunicació.

El llapis és un  objecte humil, quotidià i familiar que ens permet comunicar. La seva presència és tant  omnipresent  en espai  i temps  que forma part del nostre paisatge social més proper.

El llapis ha passat per les mans de l’home al llarg de la seva vida. Per escriure, per dibuixar , projectar o deixar rastre, tan se val, el llapis ha estat l’eina que li ha permès a l’home comunicar-se amb els seus semblants.
Ens permet endinsar-nos en un projecte i donar-li forma. Ens permet explicitar de forma gràfica una idea, un somni, una utopia i una reivindicació. I en totes aquetes possibilitats…Hi ha un temps mecànic  i un temps mental.

L’esbós, el traç , la grafia, la paraula  i els símbols, ens portaran a donar forma  a la idea que  perseguim. És el llapis qui articularà tots aquest conceptes, els  farà visible i els dotarà de significat.
Penses, mires, i observes, i res es concreta, no hi ha resultat. Però és en aquesta reflexió de la ment on el llapis pren protagonisme i  traça les imatges per deixar-ne constància.
El llapis, en totes les seves variants,  farà visible allò que el nen, la mestra, l’artista, l’ escriptora, l’arquitecte, i tants altres homes i dones hauran projectat.

El llapis és el mitja que ens permet viatjar!

El llapis ens proporciona viatjar cap a un destí suggerint,  sense marcar-nos el trajecte. Però serà ell qui  definirà el recorregut del viatge fins arribar al destí final. I així, de forma senzilla i humil, haurem assolit l’objectiu del viatge!!!

És al LLAPIS  a qui vull retre honor i homenatge!     

Rosa Garcia Marchant

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona.
Titulada en l'especialitat de Ceràmica Artística per l'Escola Massana de Barcelona.
Va alternar l'ofici ceràmic al seu propi taller amb la docència a l'escola d'Art de Vic des de 1980 fins el 2018. Va ser durant 10 anys la directora artística de la Fira del Tupí a Sant Julià de Vilatorta.
La seva trajectòria dins d'aquest camp artístic va des de la peça objectual fins a les exposicions i instal·lacions conceptual. El mural ceràmic de petit, mitjà i gran format centren l'obra.
La projecció de la meva obra va des de l'àmbit més local fins als Països Catalans, Catalunya Nord i fora a l'estranger.
Xerrades, organitzacions de fires monogràfiques de ceràmica, exposicions, certàmens i esdeveniments artístics relacionats amb l'escultura ceràmica, complementen la seva formació.

Quin cost té:

Gratuït

Adreça:

Ca l'Anglada

Darrera actualització: 26.11.2020 | 10:12