Visita a Santa Maria de Vilalleons

Dijous, 7 de gener de 2021 a les 00:00

L'església de Santa Maria de Vilalleons forma part de les rutes que ofereix Catalonia Sacra. El coordinador del programa de formació, Marc Sureda, ens ofereix una visita comentada.

Església d'origen romànic que, malgrat haver estat ampliada i modificada en nombroses ocasions, manté una bella harmonia de conjunt. Conserva diversos elements arquitectònics de la seva primera època, com l'estructura de la nau, l'absis, el campanar i la decoració exterior.

Bella església d'estil romànic construïda a la fi del segle XI i ampliada entre el XVI i el XIX. De la seva primera època conserva la nau, coberta per volta de canó reforçada per dos arcs torals, l'absis semicircular, la decoració exterior d'arquets amb frisos dentats sobre finestres cegues i l'auster campanar, de planta rectangular que ocupa tota l'amplada de la nau.

Al segle XVI s'hi van afegir les capelles laterals, va passar a tenir l'actual planta de creu llatina i es va enderrocar la façana. Entre el XVII i el XVIII es va construir el comunidor sobre l'absis i al segle XIX es va ampliar el portal de ponent perquè pogués passar la processó del Santíssim.

Darrera actualització: 03.03.2022 | 14:06