L'Aula de Música amplia la seva oferta educativa amb el programa CoNEIX la Música

Dimecres, 15 de gener de 2020 a les 08:00

Aquest gener l’Aula de Música de Sant Julià aposta novament per engegar el projecte CoNeix la Música, un programa d’educació musical primerenca que s’adreça a infants de 0 a 36 mesos de vida i a les seves respectives famílies. Els tallers començaran el dijous 16 de gener a les 16  hores i es faran al pavelló esportiu municipal.

L’aposta és clara i ferma: Es vol adoptar i oferir al nostre poble i immediateses un servei que moltes escoles de música i espais familiars del territori ja fa temps que han posat en marxa. I és que cada vegada són més les evidències que constaten la influència positiva que la música i unes vivències artístiques variades i de qualitat tenen en els infants des del moment del seu naixement.

Els nens vénen a aquest món capacitats per aprendre música per si mateixos: La respiració, el seu cos en moviment, la seva veu, són els primers senyals que alguna cosa rítmica, sonora i harmoniosa vol expressar-se. Cada nen neix amb una intel·ligència musical que necessita estimulació i aliment si volem que pugui desenvolupar-se per permetre-li gaudir de la música durant tota la seva vida. No es tracta d’ensenyar música als nens, ni molt menys de donar-los explicacions teòriques sobre com funciona, sinó de crear un món al seu entorn ple de riquesa sonora, d’experiències positives, d’interaccions adequades perquè a la llarga vagin desenvolupant el seu pensament musical.

Així doncs, els tallers de música en família per nadons consisteixen en la realització d’una gran varietat d’activitats de música i moviment (cançons, recitats rítmics, danses...) que posen el focus en diferents elements musicals: el ritme, la melodia, l’harmonia; i de moviment: fluïdesa, pes, locomoció, etc. La professora que condueix la sessió anima, guia i facilita un model a les famílies per tal de que es relacionin positivament i amb confiança a través de la música amb els seus fills i filles, utilitzant bàsicament els seus instruments més primaris: el cos i la veu. Tot això, sempre potenciant el vincle afectiu entre adult i infant, en un clima de gaudi compartit.

La música s’aprèn de manera molt similar a com aprenem un llenguatge. Si els nens i nenes estiguessin immersos en música de la mateixa manera que ho estan en el llenguatge parlat, amb pocs anys d’edat serien tan fluids en música com ho són amb la parla.

És per això que insistim en la importància de començar a viure l’experiència musical com més aviat millor, del contrari estem desaprofitant una de les etapes de més alta sensibilitat i predisposició per l’aprenentatge de la música.

Les professores que porten a terme aquest projecte a les aules de música de la xarxa Emvic, estan coordinades per la vilatortina Eli Pujol, també professora de l’Aula de Música, que justament la passada tardor va publicar el segon llibre que tracta en profunditat la temàtica de l’educació musical primerenca, fent equip amb les altres professionals de l’Institut Gordon d’Educació Musical.

Els tallers es realitzaran durant 8 setmanes consecutives, del 16 de gener al 5 de març. L'horari serà de 16h a 16:45h.

 

CoNeix la música a Sant Julià de Vilatorta

Inici:  16 de Gener 2020

Professora: Mar Cañellas

Participants: Infants de 0 a 36 mesos amb un acompanyant adult

Inscripció: enricpuigdesens@emvic.cat

Darrera actualització: 15.01.2020 | 12:49