El Govern suspèn les regles fiscals per al 2020 i el 2021

Divendres, 9 d'octubre de 2020 a les 09:00

El Consell de Ministres ha aprovat allò que veníem reclamant des de l'inici de la pandèmia, la suspensió de les regles fiscals per als anys 2020 i 2021. L'acord resta pendent de la probable convalidació al Congrés dels Diputats. Aquesta reclamació ha estat molt lluitada per l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, el Consell Comarcal d'Osona i el món local català.

Això significa que deixen de tenir vigència la regla de la despesa i també els límits de dèficit. Els ajuntaments podrem fer ús dels romanents, és a dir, dels estalvis que pertanyen a la ciutadania! 

Es demostra que el *municipalisme republicà* vam fer bé en plantar-nos anunciant que cap ajuntament lliuraria els romanents a l'Estat i derogant el Decret del govern _PSOE-Podemos_ que pretenia atemptar contra l'autonomia municipal.

Continuem exigint a l'Estat que posi a disposició dels ajuntaments el *fons Covid de 5.000 milions* per atendre les despeses derivades de la pandèmia i per al suport al teixit econòmic i social. També que garanteixin la participació del municipalisme en els fons europeus de reconstrucció.

Darrera actualització: 15.10.2020 | 14:32