El Col·legi El Roser anuncia que tancarà les seves portes el curs vinent

Dijous, 3 de març de 2022 a les 09:10

El patronat de la Fundació Privada Puig i Cunyer, titular del Col·legi El Roser, va comunicar aquest passat dimarts 1 de març a les famílies que el centre no obrirà les seves portes el curs que ve. El Col·legi, amb 125 anys d'història, té actualment 237 alumnes, i és l'únic del municipi que ofereix Educació Secundària Obligatòria (ESO). El Col·legi ha donat cobertura d'ensenyament concertat, fins ara, a la població de Sant Julià de Vilatorta, a altres municipis de la comarca i fins i tot de més enllà.

El passat dimarts 1 de març, abans de l'obertura del procés de prematrícula als centres d'ensenyament de Catalunya, el Col·legi el Roser, de la Fundació Privada Puig i Cunyer, anunciava en un comunicat que no obriria les seves portes el curs vinent, 2022/2023.

Per més que la notícia és molt colpidora, l'Ajuntament agraeix al Patronat aquesta comunicació, ja que hi havia convocada Jornada de Portes Obertes per aquest dissabte i ni les famílies ni el professorat tenien coneixement d'aquest tancament de cara al curs vinent.

L'endemà mateix, 2 de març, la Directora dels Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central, conjuntament amb el seu equip i l'alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, es van reunir amb la Direcció del Centre. La Directora pedagògica va exposar el sentiment de tot el claustre de professors i de l'alumnat del Col·legi El Roser, i va expressar que, en aquests moments tan durs, la voluntat de tot l'equip de mestres era d'obrir aquell dia amb normalitat i de continuar les activitats acadèmiques amb la màxima normalitat possible, dins una situació molt dura. La data de tancament del centre serà a 31 d'agost de 2022.

 

L'Ajuntament es va reunir amb el Patronat el passat 25 de febrer

El passat 25 de febrer, l'Ajuntament es reunia per primera vegada amb el Patronat de la Fundació Puig i Cunyer. En la reunió s'exposà una situació econòmica molt complicada pel Col·legi. L'Ajuntament, però, vol agrair a la família Bofill l'esforç de transparència i l'explicació de la situació econòmica de la Fundació. Perquè el més important en una situació de crisi és tenir una fotografia adequada de la realitat. 

 

El règim de fundacions

Segons va explicar el Departament d'Educació, no es pot obligar a una Fundació Privada que continuï obrint un centre educatiu si la institució presenta pèrdues econòmiques de manera continuada, perquè es tracta d'entitats que són auditades, que presenten els seus balanços a la Generalitat de Catalunya de forma anual. Segons la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya, que té al seu càrrec el registre i la supervisió de les fundacions, "Les fundacions són entitats sense ànim de lucre constituïdes mitjançant l'afectació d'uns béns o d'uns drets de contingut econòmic i la destinació dels seus rendiments o dels recursos obtinguts per altres mitjans al compliment de finalitats d'interès general."

Darrera actualització: 03.03.2022 | 17:01