Presentació de l'avantprojecte de la Residència per a gent gran de Sant Julià de Vilatorta

Dijous, 30 de març de 2023 a les 13:00

El dimarts 28 de març al vespre, en un Saló Catalunya ple de gom a gom, es va presentar l'avantprojecte de la Residència per a gent gran de Sant Julià de Vilatorta. Hi van intervenir Andrea Molas i Joan Ustrell, del Grup ciutadà per la Residència; la regidora de Gent Gran, Cristina Suñén; i l'alcalde, Joan Carles Rodríguez. Va cloure l'acte Oriol Amorós, Secretari General del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Durant les intervencions es va explicar que l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta està pendent de la resolució definitiva de la convocatòria dels fons europeus Next Generation que ha convocat el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament ha demanat una reformulació del projecte inicialment presentat. Es tractaria de construir una residència que tingui 3 unitats de convivència: dues de 17 places i una de 16. La Residència podria acollir, per tant, 50 places, no 64 com el consistori havia plantejat en la sol·licitud inicial. Això potser permetria que el centre fos construït per l’Ajuntament.

El pressupost d’execució per contracta, amb IVA inclòs, que ha presentat l’Ajuntament en la reformulació puja a 5.226.739,24 €. Es tracta d’un pressupost molt gran, que ens fa conscients de l’envergadura i la importància que pot significar el projecte de residència pel nostre municipi.

La sol·licitud a aquests fons Next Generation es va presentar el juliol de 2022, l’Ajuntament n’encarregà la redacció a l’empresa SUMAR, especialista en serveis d’atenció a les persones.

Podeu veure la presentació en el document adjunt.

Salutació del conseller Campuzano al Grup ciutadà per la Residència

Després de l’atenció als mitjans, on va explicar que l’Espai Activa’t de Sant Julià passarà a dependre del SAIAR, el Conseller va saludar els representants el Grup ciutadà per la Residència, "1 de març de 2017". Va destacar que el projecte de la residència de Sant Julià de Vilatorta hagi rebut el reforç que suposen els fons europeus: “Amb els fons Next Generation, construïm tres noves residències, que són les primeres dels últims 15 anys, i donem suport a ajuntaments, entitats del tercer sector i empreses per remodelar i crear nous equipaments”. “És la inversió en equipaments socials més important que ha fet la Generalitat”.

També va destacar que la nova residència serà un referent, un model de futur, amb les necessitats del segle XXI, amb una atenció més personalitzada, integrada amb altres recursos. Finalment, va anunciar que la resolució de l’aprovació de la reformulació del projecte de la residència és imminent.

 

Darrera actualització: 31.03.2023 | 13:35