1a setmana del Camp Tortí superada!

Divendres, 3 de juliol de 2020 a les 00:00

El divendres 3 de juliol va finalitzar la primera setmana al Camp Tortí, el casal per a joves on s’ofereixen activitats de treball cooperatiu i de servei a la comunitat combinat amb activitats de lleure perquè els nois i noies joves del poble puguin conèixer l’entorn, al mateix temps que gaudeixen treballant conjuntament i fent accions per millorar el poble. 

Aquest any l’activitat ha tingut un total de 60 joves inscrits. L'organització i la logística ha hagut de canviar arran de l'excepcionalitat de la covid-19, fent que els grups de convivència s'estructuressin en un màxim de 10 persones. També hem seguit les mesures de seguretat i prevenció, proporcionant als joves gel  hidroalcohòlic i mascaretes.

Durant els cinc primers dies vam realitzar diverses activitats. Dilluns vam iniciar el Camp Tortí amb unes dinàmiques de coneixença de grups i amb la creació d’uns acords de convivència per tal d'afavorir la cohesió de cada petit col·lectiu. Dimarts i dimecres els i les joves van realitzar diferents projectes per grups, tot fent rotació a fi que els diferents grups acabin passant per a totes les activitats. Uns es dedicaven a la plantació de photinies al mur de darrere dels nous vestidors de futbol; acció que va ser possible gràcies al suport de la brigada municipal. Uns altres estaven al parc del col·legi Bellpuig, continuant la pintura del mural que l'any passat van iniciar, amb el suport del dibuixant Toni Ortiz. D'altres treballaven a la pista poliesportiva exterior, pintant també un mural divertit i fresc a les grades, amb la col·laboració de David Soler. Finalment, els grups que no realitzaven treball comunitari feien una cursa d'orientació per conèixer l'entorn del municipi. Com ja hem dit, els grups es van anar combinant de manera que realitzessin una activitat diferent cada dia i així és com es seguirà fent durant les pròximes setmanes. 

Dijous es va realitzar l'acampada. Per segon any consecutiu hi havia previsió de pluja, però en comptes d'anul·lar-la vam decidir fer-la al Pavelló Municipal, ja que aquesta activitat proporciona molta cohesió de grup. A la tarda es va dur a terme un divertit Matx d'Improvisació, dinàmica que consisteix a realitzar una improvisació teatral a partir de les indicacions de temps, quantitat de participants i manera determinat de fer-ho. Com a qualsevol acampada, també van realitzar jocs de nit. 
Divendres, per a finalitzar una setmana plena d'aprenentatges nous, es va dur a terme una gimcana.

Transversalment, cada matí (abans de començar la jornada) fèiem un control de temperatura i higiene de mans a tothom. Així mateix, dinàvem conjuntament al Pavelló Municipal i, per acabar, fèiem l'assemblea, dinàmica característica del Camp Tortí, on cada grup valorava el seu dia, es resolien els possibles problemes de convivència i es parlava de les activitats de l'endemà.

Només amb la primera setmana hem pogut experimentar moltes emocions, hem creat molts moments per recordar i, el que és més important, hem crescut en quant a aprenentatge i com a persones. Aquest és tan sols l'inici d'un estiu inoblidable!

 

Darrera actualització: 06.07.2020 | 09:32