Ple extraordinari per aprovar el suport en favor de la Consulta del 9 N

Dimarts, 23 de setembre de 2014 a les 08:13

El consistori de Sant Julià de Vilatorta aprova de forma unànime la moció de suport a la consulta del 9N en un ple extraordinari celebrat ahir el vespre.

 

El consistori de Sant Julià de Vilatorta va celebrar ahir el Ple extraordinari a les 8 del vespre per posar a votació la moció de suport a la consulta del 9N. Va quedar aprovada de forma unànime: AVV-AM 7 i CIU 2. Es van excusar els regidors Adelaida Costa i Feliu Puigbò.

L'alcalde Joan Carles Rodríguez va llegir la moció abans de donar la paraula als regidors i regidores assistents i procedir a la votació. Jaume Miravet (CIU) va remarcar que "és indignant que en un estat democràtic no ens deixin votar" i va reafirmar el seu suport a la moció. Rodríguez va afegir que "és una actitud intransigent -per part del govern espanyol- no voler escoltar el poble" i que "se li està donant l'última oportunitat de preguntar-ho". L'Alcalde va respondre a la pregunta de Josep Company sobre com poden prohibir la llei de consultes i la consulta argumentant que si "el Tribunal Constitucional suspèn la llei, el govern català no tindria un marc legal on emmarcar la consulta" i va demanar al president del govern espanyol "que no la recorri, que no tingui por; així sabrà què pensa el poble català". El regidor Lluís Vilalta (SI) va afegir que "quedarà en suspensió però encara no sabrem si és inconstitucional".

Un cop acabades les intervencions del govern i de l'oposició es va procedir a la votació. No hi va haver cap vot en contra ni abstenció; el vot va ser unànime. Acte seguit es va donar la veu a les persones assistents al Ple. Les seves aportacions i preguntes van girar entorn sobre què passarà si se suspèn la llei de consultes; si s'ha de fer una crida a la desobediència civil tal i com defensa Josep Maria Vila d'Abadal, president de l'Associació de Municipis per a la Independència: quina seria la postura de l'Assemblea Nacional de Catalunya en cas que no es deixi celebrar la consulta; entre altres. També es va agrair als polítics que estiguin al costat del poble.

Darrera actualització: 09.03.2017 | 08:36