El conseller de Justícia, Carles Mundó, va ser a Sant Julià de Vilatorta

Dimecres, 13 de setembre de 2017 a les 08:12

El conseller de Justícia, Carles Mundó, va ser el diumenge 10 de setembre a Sant Julià de Vilatorta com a conferenciant, en el marc dels actes que l'Ajuntament organitza cada any en motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Amb una Aula de Cultura plena de gom a gom, va fer una crida a votar al referèndum de l’1 d’octubre i va negar que una participació alta hagi de ser sinònim d’una gran mobilització de l’electorat del “no”.

Mundó va insistir en què cal una participació alta per donar legitimitat a la consulta, “tenir força per defensar-la” i assegurar-ne el reconeixement internacional. Segons Mundó, “quan tothom va a votar, tenim prou força per guanyar”. 

Malgrat l’actualitat política d'aquests darrers dies i la suspensió de la llei del referèndum, el conseller de Justícia també va assegurar que la votació complirà totes les garanties. Segons Mundó, es disposen de tots els requisits per acreditar-la: informació al cens, la gent sap on ha d’anar a votar i el procés disposa de supervisió tant de les autoritats electorals com d'una comissió internacional. 

Des de la seva experiència d’advocat, i com a representant de la conselleria que encapçala, denunciava una vegada més la politització de la justícia espanyola i convidava el públic a defugir el discurs de la por. Amb exemples. “Ens diuen que les empreses s’allunyaran de Catalunya si és independent, però no és cert. El 2016 vam fer rècord d’inversions de companyies estrangeres”.

Darrera actualització: 18.09.2017 | 08:36