La Fira del Tupí tanca la 10a edició amb un gran èxit en les activitats participatives i els espectacles

Dimarts, 29 de maig de 2018 a les 14:21

Sant Julià de Vilatorta ha tancat aquest cap de setmana la desena edició de la Fira del Tupí amb xifres rècord d’afluència de visitants, participació en les activitats, així com de vendes per part dels expositors. El periodista Xavier Graset va inaugurar la fira oficialment dissabte al matí amb el trencament del tupí gegant davant de l’Ajuntament.

• La inauguració de la fira amb el periodista Xavier Graset, l’espectacle itinerant d’Artistras i l’espectacle de nit amb Fanglina van ser tres dels punts amb més atracció de visitants.
• Els expositors de ceràmica han aconseguit rècord de vendes en aquesta edició.
• El mural participatiu amb rajoles de ceràmica es va completar i s’exposarà en un punt de la població.

La novetat d’ampliar la fira a l’horari nocturn, per primera vegada, amb l’espectacle “Ikebana of fire” de la companyia Fanglina va ser molt ben rebuda pels visitants, així com l’espectacle itinerant de carrer “La pluja, l’aigua, la terra i el fang” d’Artistras Teatre.

El mural commemoratiu dels 10 anys que els visitants van construir amb les seves rajoles personalitzades i les seves empremtes com a fons de mural es va finalitzar i s’exposarà en una localització del poble.

El concert participatiu Testus, a càrrec d’Ernest Martínez, que va tenir lloc el diumenge va aplegar una seixantena de persones. En diverses rondes, els participants van interpretar música amb testos de ceràmica, guiats pel director.

En la part gastronòmica, el Mos del Tupí va vendre més de 1500 tiquets de menús amb cuina de terrissa, mentre que al concurs de cuina vilatortina hi van haver 7 participants que van presentar el seu pollastre a la cassola.

Els terrissaires i ceramistes que han exposat les seves peces a la fira han fet una valoració molt positiva respecte les vendes, les millors de totes les edicions de la Fira del Tupí.
Igualment, els espais amb demostracions de l’ofici de ceramista i terrisser amb la roda de peu i torn elèctric van ser un dels punts d’atracció pels visitants que van poder fer la seva pròpia peça al costat dels terrissaires.

L’alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, ha valorat molt positivament aquesta edició i ha destacat “que aquesta edició ens ha demostrat que la innovació i la suma d’espectacle i participació a la fira ha de ser una de les línies de treball de les properes edicions. La divulgació de la terrissa i la ceràmica és molt més potent quan el visitant es converteix en el centre de la fira. En aquesta edició hem constatat que passar del concepte de visitant que mira a visitant que participa és una de les claus de futur de la fira”.

 

Darrera actualització: 31.05.2018 | 08:48