3a edició del Premi de Recerca Guilleries

Dilluns, 23 d'agost de 2021 a les 10:00

Us recordem que s’ha convocat el 3r Premi de Recerca Guilleries per afavorir la recerca sobre el patrimoni natural d’aquest espai natural. El termini de recepció dels projectes finalitza el divendres 15 d’octubre del 2021 a les 24 h.

Es tracta d’una iniciativa de la Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar -impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i la Universitat de Girona-, que compta amb el suport del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. El premi està dotat amb 5.000 euros i s’atorgarà al millor projecte de recerca sobre qualsevol de les temàtiques següents: aigua, territori i biodiversitat.

El Premi de Recerca Guilleries vol promoure la recerca sobre el patrimoni de les Guilleries en les línies de treball següents: l’aigua, el territori i la biodiversitat. Poden optar-hi investigadors i investigadores, ja sigui a títol individual o col·lectiu, i no es podrà premiar cap entitat o institució ni persona jurídica.

El premi està dotat amb 5.000 euros per desenvolupar el treball. Els guanyadors disposaran d’un període màxim d’un any a partir de la data de la concessió per dur a terme el projecte, prorrogable un semestre més si la naturalesa del treball ho exigeix i s’hagi exposat clarament des del primer moment en el cronograma.

El termini de recepció dels projectes finalitza el divendres 15 d’octubre del 2021 a les 24 h. Els candidats hauran de fer arribar la sol·licitud de participació disponible a la pàgina web de la Càtedra de l'Aigua, Natura i Benestar. També caldrà que enviïn al correu electrònic catedraaqua@santhilari.cat la documentació següent en PDF: proposta de projecte en català, castellà o anglès amb una introducció, objectius, metodologia, calendari/cronograma d’execució i bibliografia de consulta; i currículum abreujat de l’investigador o grup d’investigadors.

Com a molt tard, el jurat farà públic el veredicte el 15 de novembre a la web de la Càtedra de l’Aigua, els taulells d’anuncis de les seus electròniques de la UdG i de la UVic-UCC, i mitjançant la comunicació directa als guanyadors. El treball premiat serà publicat posteriorment dins de la futura col·lecció "Guilleries, aigua i territori" de la Càtedra de l’Aigua​​​​​​​.

Impulsada per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Universitat de Girona (UdG), la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar compta també amb la col·laboració del Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Per més informació, podeu consulteu les bases.

Edicions anteriors

Al 2020, va rebre el 2n Premi de Recerca Guilleries un projecte sobre la capacitat de càrrega de l'ús recreatiu de rius i rieres desenvolupat per un grup d’investigadors vinculats a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, amb seu a Girona, dirigits per Vicenç Acuña i Salazar, doctor en Biologia especialitzat en sistemes fluvials temporanis i en serveis ecosistèmics, i acompanyats per Josep Pueyo Ros, doctor en Geografia Humana, i Mira Petrovic, doctora en Ciències Químiques.

El 1r Premi de Recerca Guilleries (edició 2019) va ser per al projecte “Estudi de la comunitat de carnívors de les Guilleries: estat de les poblacions i factors que les influencien”, a càrrec d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Lleida i la Universitat Blanquerna, amb la col·laboració d'exestudiants del Grau de Biologia de la UVic-UCC i sota la direcció de Xavier Soler Muñoz, geògraf especialitzat en ordenació del territori i medi ambient (vegeu notícia aquí).

Darrera actualització: 26.08.2021 | 11:41