A partir d'avui 9 de juliol la mascareta és obligatòria al carrer

Dijous, 9 de juliol de 2020 a les 00:00

A partir d'avui 9 de juliol el pla d'actuació del PROCICAT per a emergències associades a malalties transmissibles ha aprovat l’ús de mascareta obligatòria en tots els espais públics encara que es pugui garantir la distància de seguretat. L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta us demana que seguiu les normes dictades pel Govern.

La detecció de diversos brots i l’increment de nous casos obliga a reforçar les condicions d’ús de les mesures de protecció i, específicament, l’ús de la mascareta.

No obstant això, no es modifica el règim d’exempcions a aquesta obligatorietat, per raons personals i de la naturalesa de l’activitat, de manera que no caldrà que la duguin, per exemple, persones amb dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús o que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat. Tampoc serà exigible en el cas d'exercici físic esportiu a l'aire lliure ni quan per la pròpia naturalesa de les activitats l'ús de la mascareta resulti incompatible.

Actualment és obligatori portar mascareta:

  • Per a totes les persones majors de 6 anys, independentment del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat:
    • A la via pública i en espais exteriors
    • En qualsevol espai tancat d’ús públic o obert al públic
    • Al transport públic
  • No caldrà en aquelles persones amb dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús o que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat.

Cal recordar que l'ús de mascareta també és obligatori en els centres sanitaris.

I se'n recomana l'ús:

  • Per a tots els infants d'entre 3 i 5 anys, en els mateixos casos en què és obligatori per a la resta de persones. 
  • A casa, quan s’estigui en situació d'aïllament per diagnòstic o sospita de diagnòstic, i quan s’hagi de cuidar i atendre una persona malalta o sospitosa d'estar malalta.
Darrera actualització: 09.07.2020 | 13:35