Acte de constitució del Consell d'Infants

Divendres, 29 d'octubre de 2021 a les 10:00

El dijous 28 d’octubre va tenir lloc l’acte de constitució del Consell d’Infants a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Aquest va comptar amb la participació dels 12 consellers i consellers d’enguany acompanyats per l’Alcalde, Joan Carles Rodríguez i la Regidora d’Educació, Gemma Rica.

El Consell d’Infants es tracta d’un òrgan de participació infantil format per nens i nenes de 5è i 6è de primària de les dues escoles del poble: el Col·legi el Roser i l’escola Bellpuig. Els i les representants del consell són escollits pels mateixos alumnes de les dues escoles, a través de votacions. Un cop el Consell està format, es duen a terme plens mensuals on els consellers i conselleres, acompanyats per la tècnica de joventut, es reuneixen i parlen sobre aquells aspectes, idees o interessos que tenen per tal de millorar el poble. D’aquesta manera, es dona veu als infants del municipi per tal de fer Sant Julià un poble per a tots ells i elles. Enguany, s’ha reactivat el Consell després d’un any inactiu a conseqüència de la pandèmia, la qual cosa permetrà recuperar els plens infantils mensuals i les veus dels nens i nenes del poble.

El nou Consell compta amb una paritat total, format per 6 nens i 6 nenes els quals, durant l’acte,  van poder exposar tot allò que volien canviar del poble, així com també, totes les idees i iniciatives que volien aportar en aquest. Per altra banda, es van poder presentar de forma oficial com els nous membres del Consell del curs 2020-2021 i van poder escoltar tot allò que deien l’Alcalde  i la regidora, els quals els van donar la benvinguda i els van fer una breu explicació sobre la participació i els inicis del Consell d’infants.

A l’acte també hi van assistir els consellers i conselleres suplents d’enguany i els ex-consellers/es de l’antic consell, els quals no se’ls havia pogut reconèixer la feina feta durant l’antic consell interromput per la pandèmia. És per això, que els i les ex-conselleres van rebre uns diplomes i unes paraules d’agraïment i de reconeixement per part de la regidora i l’Alcalde.

Les famílies i les mestres de les dues escoles: Bellpuig i Roser, també van assistir a l’acte i van poder formar part de l’acte de constitució del consell on cada infant va poder parlar i presentar-se. L’acte es va tancar amb un berenar conjunt a la Plaça de l’U d’octubre.

Darrera actualització: 29.10.2021 | 10:55