Actes vandàlics a Sant Julià de Vilatorta

Dijous, 22 d'abril de 2021 a les 11:00

La nit del dissabte al diumenge es van cometre diversos actes vandàlics a Sant Julià de Vilatorta. A molts llocs del municipi es van afectar mobiliari urbà i serveis municipals. L'Ajuntament considera els fets molt greus, i ha interposat denúncia davant el cos dels Mossos d'Esquadra.

Contenidors de vidre bolcats enmig del carrer, torratxes per terra i obertura de les sortides d'hidrant que s'utilitzen en cas d'emergència. Faroles trencades. El panorama era desolador, i molta gent del poble es preguntava qui pot estimar-se tant poc els béns públics, que són de tots i que tothom ha de conservar.

Es cacula que els hidrants oberts van fer perdre 670 m³ d'aigua potable. Per sort, un mateix veí de la zona els va tancar per evitar més perjudici econòmic.  El servei de manteniment municipal va treballar el mateix diumenge per restablir la situació en les zones afectades. Des de l'Ajuntament s'han denunciat els fets i es prega la màxima col·laboració ciutadana possible per esbrinar qui són els autors de les destrosses. Sisplau, si teniu més informació, comuniqueu-la als Vigilants municipals, t. 665767793, o a les oficines municipals, t. 93 812 21 79.

Aquests actes no només representen un cost econòmic al municipi, també posen en risc la seguretat de les persones.

L'Ajuntament està en coordinació amb els Mossos d'Esquadra per esclarir els fets, i per reforçar la vigilància nocturna els caps de setmana.

Però, a banda de l'acció policial, cal obrir un període de reflexió. Cal pedagogia, educació. El mobiliari, l'arbrat, l'enllumenat públic, les flors de les jardineres que ara havien esclatat... tot això són elements col·lectius, elements comuns, que mantenim amb l'esforç de tothom. Sigui un esforç econòmic, per part dels contribuents per exemple, com un esforç laboral, d'hores de feina que inverteixen els treballadors públics per aconseguir que el poble faci goig. Per això, no només l'Ajuntament, sinó tot el veïnat, es preguntava quina finalitat hi troben els qui fan aquests actes vandàlics tan indignes.

Darrera actualització: 22.04.2021 | 19:57