Aquest estiu no tindrem bàsquet a Sant Julià de Vilatorta

Dimecres, 10 de juny de 2020 a les 08:00

L'Associació de Bàsquet Sant Julià ha anunciat aquest diumenge passat la cancel·lació del 36è Torneig BBVA de Bàsquet, que havia de disputar a Sant Julià de Vilatorta del 4 al 6 de setembre, per les circumstàncies "desfavorables "i la" incertesa "existent per la pandèmia del coronavirus.

El torneig és des de 1999 el més prestigiós que se celebra a Catalunya de la pretemporada ACB i al llarg dels seus 36 anys d'història ha acollit a uns quaranta equips de la NCAA americana.

Aquest estiu estava prevista la participació de la universitat de Michigan State, una de les més prestigioses del 'bàsquet universitari nord-americà.

La competició va més enllà de la lliga ACB, ja que hi ha torneigs des de categoria premini a sènior repartits en 31 seus de 20 poblacions de les comarques catalanes d'Osona, Ripollès, Vallès Oriental i la Selva, on es juguen cada estiu uns 650 partits.

"És una decisió dura però el més honest és que no s'organitzi aquest any, ja que podíem equivocar-nos", va dir a Efe el president de club, Miquel Sans.

L'organització ha volgut esperar fins a principis de juny i han fet un munt de gestions per poder fer, com a mínim, una "versió reduïda" del torneig centrada només en el bàsquet, ja que paral·lelament a la competició s'organitzen clínics d'entrenadors, taules rodones, concursos d'esmaixades i triples, un torneig de bàsquet en cadira de rodes, així com competicions per a esportistes paralímpics.

Però, malauradament, les circumstàncies són tan desfavorables i hi ha tantes incerteses, que la única decisió possible ha estat cancel·lar-ho.

L'organització desitja el millor a tots els amics del Torneig, jugadors, equips, i seguidors en aquesta propera temporada 2020-2021. I, com sempre, agraeix el suport rebut dels patrocinadors, federacions, ajuntaments i mitjans de comunicació.

L'Associació de Bàsquet Sant Julià, fundada el 1985 coincidint amb la primera edició del torneig, es dedica en exclusiva a l'organització d'aquest esdeveniment que tornarà a celebrar-se a l'estiu de 2021, esperant poder comptar amb una gran participació.

 

Darrera actualització: 11.06.2020 | 14:33