Arbres del passeig del Torrent

Dissabte, 30 de maig de 2020 a les 10:00

Les precipitacions, primer del temporal Glòria al gener i posteriorment del mes d’abril, van provocar importants desperfectes en el passeig del Torrent. Primer es va haver de retirar amb caràcter d’urgència alguns arbres caiguts i tancar una part del vial per garantir la seguretat dels vianants i vehicles.

En una segona actuació s’ha procedit a tallar alguns exemplars de pollancres més, que per la seva alçada, situació o inclinació podien ser perillosos en cas de ventades fortes. Aquesta actuació ha requerit de maquinària pesant per tal de treballar amb seguretat. L’actuació ha anat a càrrec de Gefos, (gestió forestal sostenible), que ha fet els treballs de la forma més acurada possible.

Hem comptat amb l’assessorament de tècnics ambientals especialitzats en ecosistemes aquàtics i forestals  que ens han ajudat a poder mantenir espècies protegides i valuoses de bosc de ribera com els verns, freixes o salzes.

En una tercera fase s’ha procedit a treure les soques però només les que no representaven cap risc per l’estabilitat de la llera, prou afectada per l’aigua, per tant s’han deixat les que són molt pròximes a l’aigua per garantir aquesta estabilitat dels marges de la riera.

Per acabar l’actuació, aquesta tardor es procedirà a replantar les zones despoblades amb exemplars de vern (alnus glutinosa) i algun freixe (Fraxinus). Aquestes espècies són molt importants com a bosc de ribera i molt adequades per la transformació de la zona en un parc urbà sostenible.

Darrera actualització: 29.05.2020 | 19:41

Imatges

Treballs passeig del Torrent