Arriba la Flama del Canigó en format reduït

Dijous, 18 de juny de 2020 a les 14:00

Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons rebran una representació en format reduït de la comitiva que acompanya la flama del Canigó. Servirà per encendre una minifoguera de Sant Joan, on serà indispensable la col·laboració de tots per tal de poder celebrar la festa, respectant les mesures de distanciament social i de seguretat establertes i seguir les indicacions de l'organització. Serà indispensable l’ús de mascaretes. Però la foguera que s'encén a tants llocs dels Països Catalans també cremarà a Sant Julià i a Vilalleons.

L’excepcionalitat del moment farà que la Flama del Canigó arribi més aviat que mai, ja que les circumstàncies actuals han obligat a escurçar algunes de les rutes de repartiment i això fa que l’encesa de la foguera es porti a terme en un horari menys habitual. D’aquesta manera la flama arribarà a Vilalleons a 2/4 de 8 de la tarda on seguidament s’encendrà la tradicional foguera de Sant Joan, aquest any amb dimensions reduïdes. Posteriorment, a les 8 del vespre la flama es desplaçarà a Sant Julià on s’encendrà la foguera a l’esplanada de darrera del Pavelló amb l’objectiu de guanyar espai i facilitar el compliment de les distancies de seguretat. 

Enguany les circumstàncies derivades de la crisi de la covid-19 ens obliguen a plantejar una revetlla de Sant Joan diferent però no pas menys especial.  La Flama del Canigó arribarà com cada any a tots els racons dels Països Catalans, adaptada al context actual provocat per la pandèmia del coronavirus i garantint totes les mesures de seguretat. Amb el lema “Enguany, encenc la flama per tu”, aquesta tradició vinculada al solstici d’estiu esdevindrà un homenatge a tota la societat civil mobilitzada per superar la crisi global provocada per la covid-19.

Aquest any, la Flama també continuarà essent un record pels presos polítics i exiliats, per reivindicar la defensa dels drets fonamentals, i no quedarà al marge del moment d’emergència social que viu el país. A més de fer possible l’encesa de la foguera de Sant Joan, des d’ Òmnium Cultural, s’insta a la ciutadania a encendre una espelma als balcons de totes les cases per retre homenatge a totes les víctimes i els afectats del coronavirus, als serveis essencials, així com als presos i exiliats i a totes les persones que treballen per mantenir vives les tradicions -com la mateixa Flama-, fins i tot en els moments més difícils. L’encesa simbòlica serà a les 10 del vespre.

Darrera actualització: 22.06.2020 | 12:56