Avís per fred i neu a Catalunya

Dilluns, 4 de gener de 2021 a les 11:00

Aquest dilluns el Servei de Meteorologia de Catalunya (Meteocat) va activar un avís de perill per fred i neu. La situació de fred intens, que pot arribar a la categoria d’onada de fred, es mantindrà fins diumenge.

L’avís de neu es mantindrà tota la setmana. Entre dijous i dissabte la previsió és que pugui nevar en cotes de 400 metres al terç sud i a l’interior de Catalunya. 

Concretament, la Generalitat apunta que «entre dijous i dissabte es preveu un episodi de neu en cotes baixes. S’iniciarà dijous pel terç sud i s’estendrà a la resta de l’interior de Catalunya entre divendres i dissabte». Afegeix que «inicialment, la cota de neu se situarà entorn dels 200 metres, i fins i tot per sota en casos locals, i anirà pujant progressivament durant divendres i dissabte». Els gruixos de neu més importants es concentraran en zones de muntanya del terç sud de Catalunya.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ja havia activat a primera hora del dia l’alerta taronja (risc important) per fred intens a Catalunya. La previsió de l’Aemet apunta a una caiguda de les temperatures, que se situarien en -10 ºC a la Vall de Aran. A Barcelona i el Pirineu les temperatures oscil·larien entre els -4 ºC i -8 ºC. Al Pirineu, a més, hi ha risc d’allaus per sobre dels 2.000 metres.

Darrera actualització: 07.01.2021 | 12:52