Catalunya prorroga 10 dies més el tancament de bars i restaurants

Dijous, 12 de novembre de 2020 a les 08:00

El Govern de Catalunya ha decidit prorrogar 10 dies més el tancament de bars i restaurants per seguir reduint les xifres de contagis de coronavirus i alleugerir la pressió sanitària. Romandran tancats també teatres i gimnasos però s’estudia permetre obrir, amb restriccions, els centres d’estètica.

Finalment així, la Generalitat no ha escoltat la petició del sector de la restauració, que demanava l’obertura i allarga l’obligació de tancament fins al 23 de novembre.

D’altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat un termini de dos dies a la Generalitat perquè justifiqui la pròrroga del tancament de la restauració, l’hostaleria i les sales de joc i ha rebutjat suspendre cautelarment les restriccions del Govern per tallar la pandèmia.

El Departament de Salut manté bona part de les mesures del pla de xoc fins al 23 de novembre. Superats aquests deu dies, s'optarà per flexibilitzar restriccions, especialment en activitats a l'aire lliure i sempre que els indicadors siguin positius. El debat al Govern ha estat intens abans de la reunió del Procicat d'aquest dijous al matí.

De la mateixa manera que els locals de restauració continuaran tancats -ja s'ha comunicat al sector-, es prorroguen les limitacions d'activitat de gimnasos, cinemes i teatres, que tampoc podran obrir en els pròxims dies. L’únic sector que se salva de la pròrroga són els centres d’estètica, que Salut considera que poden reobrir a partir d’aquest divendres. Això sí, amb mesures, restriccions i un sistema de cita prèvia.

Darrera actualització: 12.11.2020 | 13:43