Catalunya relaxa les restriccions: Confinament comarcal i nous horaris a la restauració

Dijous, 4 de febrer de 2021 a les 07:55

El Govern ha anunciat una tímida relaxació de les mesures contra el coronavirus a Catalunya. 

A partir del proper dilluns 8 de febrer es flexibilitzaran algunes de les restriccions imposades per fer front als contagis de covid-19. Les més importants fan referència a ampliar la mobilitat de municipal a comarcal, la reobertura dels gimnasos limitant a sis persones les activitats de grup i els aforaments ja coneguts anteriorment del 30% i l'ampliació d'una hora les dues franges dels locals de restauració. D'aquesta manera, els dinars s'allargaran fins a dos quarts de cinc i els esmorzars es podrien acabar a dos quarts d’onze.

Les llibreries passen a ser considerades establiments culturals i, per tant, quedaran exemptes de les restriccions aplicades als comerços.

Les noves mesures s'aplicaran a partir del dilluns 8 de febrer i encara no se sap quina durada tindran. La resta de restriccions continuaran com fins ara, així com també l'horari del toc de queda (de deu de la nit a sis del matí).

El Procicat, ho ha decidit després del lleuger descens de les dades de nous contagis en els darrers dies. S'ha detectat que la corba va a la baixa des de fa tres setmanes, tot i que a un ritme molt lent, del 2%. Tanmateix, en els darrers tres dies aquesta velocitat de descens s'ha incrementat (6%) i tot apunta que ho seguirà fent en els pròxims dies.

Darrera actualització: 04.02.2021 | 17:38