Comença la rehabilitació de l’Arca de Noè per acollir-hi la Biblioteca

Dijous, 16 de desembre de 2021 a les 11:00

El Ple de l’Ajuntament del dijous 18 de novembre passat va adjudicar l’execució de les obres de construcció de la Biblioteca municipal a la UTE Imar Manzano. Les obres, que han començat de manera oficial el passat 3 de desembre amb la firma de l’acta de comprovació i replanteig, tindran una durada prevista de 16 mesos (fins el març de 2023).

La licitació es va dividir en dos lots: el projecte de construcció de la biblioteca i el projecte d'instal·lacions de climatització del consultori. A més de la remodelació de la primera i segona planta de l'edifici, on s’ubicarà la biblioteca, les obres contemplen la construcció d’una nova escala interior, l’adequació de l’accés, una escala d’emergència exterior i l’habilitació de planta semisoterrani.

Tot l'edifici s’ha pensat perquè les emissions de CO2 siguin les mínimes possibles, i per això comptarà amb un sistema de geotèrmia i amb plaques fotovoltaiques. Per tal de controlar els consums es centralitzarà la gestió de les instal·lacions.

Finalment, el pressupost d’adjudicació de l'obra puja a  1.300.119,53 euros amb l'IVA exclòs i compta amb subvencions de la Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya.

La biblioteca s’ubicarà a l’Arca de Noè, sobre el consultori municipal. Des que l’Ajuntament va adquirir i reformar aquest edifici situat a la cantonada de les avingudes de Montserrat i de Sant Jordi, la primera i segona planta han estat desocupades. A principis dels anys 90 l’Ajuntament volia traslladar les oficines municipals en aquest edifici. Després d’intensos debats es va fer una consulta popular que va desestimar la proposta. Fa pocs anys es va haver de refer la teulada, malmesa per les filtracions d’aigua.

Darrera actualització: 16.12.2021 | 11:53