Convocada una Vaga Mundial pel clima el 27 de setembre

Dimarts, 24 de setembre de 2019 a les 00:00

Organitzacions juvenils i ambientals i col·lectius de la societat civil de països arreu del món fan una crida a donar suport a la vaga, perquè l’emergència climàtica afecta a totes les persones del món.

El moviment vol ser una xarxa per aportar solucions al repte més gran de la història de la humanitat: per exigir justícia ambiental i intergeneracional, un futur, i pressionar les classes polítiques a actuar amb responsabilitat enfront la crisi climàtica.

Mobilitzacions arreu del món del 20 al 27 de setembre, i una gran vaga mundial divendres 27. Greta Thundberg i entitats de tot el món han anunciat accions al llarg de tota la setmana, amb motiu de la cimera pel clima del dia 23 a Nova York. El moviment Friday for Future impulsa una setmana de mobilitzacions arreu del món al llarg d'aquella setmana, i una tercera vaga mundial pel clima el 27 de setembre. Estan convidades a sumar-se organitzacions i persones, que poden inscriure la seva acció a la pàgina Climate Strike

A Catalunya la vaga està coordinada per una vintena d'organitzacions, com Friday for FutureFamilies for Future, ClimaccióEcologistes en Acció, la Plataforma per la Qualitat de l'AireRebel·lió o Extinció, la XESAigua és vida o Greenpeace. Dia a dia es van sumant adhesions, com les 100 entitats adherides a la federació d'Enginyeria sense fronteres
Es convoca a entitats i col·lectius que representen els diversos actors socials, des d'estudiants a sindicadts, a una setmana de mobilitzacions a partir del 20 de setembre amb motiu de la Cimera del clima de l'ONU, que culminaran amb la vaga del 27 de setembre.

La mobilització per la supervivència del planeta no només incumbeix al jovent, i no està separada de la resta de reivindicacions socials i educatives per les quals hem estat lluitant aquests anys. Per aquesta raó també apel·lem als sindicats de treballadors i treballadores en el seu conjunt perquè se sumin a la lluita i convoquin una vaga general de 24 hores.

Salvar el planeta requereix acabar amb la dictadura que els grans monopolis exerceixen sobre la producció mundial, i establir la planificació de l’economia de manera racional i respectuosa amb el medi ambient, garantint un lloc de treball digne per a tothom, salaris i serveis públics dignes. Només acabant amb l’opressió capitalista i construint una societat autènticament democràtica i basada en la justícia social, una societat socialista, podrem preservar la naturalesa i lliurar-nos de la catàstrofe que ens amenaça.

Per tot això des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tot el jovent a la vaga estudiantil el proper 27-S i a omplir els carrers en les nombroses manifestacions que organitzarem pel matí a tot l’Estat, aixecant un moviment ecologista anticapitalista i revolucionari.

Necessitem una revolució!

EXIGIM:

• Nacionalització de les empreses energètiques (elèctriques, companyies mineres, de petroli i gas, empreses de producció d'energia eòlica i solar, etc.), i un pla públic d'inversions per establir una indústria energètica 100% ecològica i sostenible. No a la pobresa energètica!

• Una xarxa de transport públic, gratuït, de qualitat i ecològic. Pla massiu d'inversions per fer les ciutats 100% sostenibles.

• Nacionalització de les indústries automobilístiques, aeronàutiques i navals, i transformació de la seva producció per fer-les viables i no contaminants.

• Nacionalització de la terra, de la indústria ramadera i de les industries de processament d'aliments. No a l'explotació capitalista dels oceans. Per una alimentació sostenible, ecològica i sana!

• Empreses públiques de reciclatge sota el control democràtic de treballadores i treballadors. Prou fer negocis amb l'ecologisme!

• Una producció sostenible planificada democràticament pel conjunt de la classe treballadora i la joventut. Per la transformació socialista i ecològica de la societat.

Totes i tots a les manifestacions a les 12h

CATALUNYA

BARCELONA: Plaça Universitat

TARRAGONA: Plaça Imperial Tàrraco

GIRONA: Plaça de l’U d’Octubre del 2017

ILLES BALEARS

PALMA DE MALLORCA: Plaça del Tub

PAÍS VALENCIÀ

VALÈNCIA: Facultat d'Història (Avinguda Blasco Ibáñez 28)

ALACANT: Escalinates Jorge Juan

CASTELLÓ: Plaça de la Independència

Darrera actualització: 24.09.2019 | 08:40