David Boixeda guanya el campionat d’Espanya de Cross Country

Dilluns, 17 de maig de 2021 a les 11:00

El 2 de maig passat, David Boixeda es va proclamar campió de Cross Country de l’estat espanyol en la categoria Sènior 4T.

En cancel·lar-se l’última prova que s’havia de celebrar el 6 de juny a Gueñes (Biscaia), la penúltima prova -que es feia a Conca- es va convertir en la definitiva i puntava el doble pels més de 140 pilots participants. “Aquesta circumstància em va obligar a quedar primer per assegurar el campionat” manifesta en David, satisfet del triomf. I afegeix: “Estava convençut i mentalitzat que podia fer un bon paper perquè portava molts mesos de preparació programada”.

Per superar diverses vicissituds, en David va tornar al món de la competició com a repte personal. La readaptació va ser molt ràpida i còmode pilotant la seva KTM 350 exc-f en els circuits d’enduro, amb entrenaments molt intensos. “Ha estat un treball dur i constant que m’ha donat molta confiança per encarar el futur amb optimisme” assegura en David i explica el perquè d’aquesta actitud: “a l’any 2016 em vaig haver de retirar per culpa d’una greu lesió, però les ganes  i la il·lusió superen tot els obstacles. Et fa ser més madur, regular i adquireixes molta experiència”.

De les quatre proves que ha constat el campionat de Cross Country del 2021 en David va quedar en primera posició de la seva categoria a Cózar (Ciudad Real, el 21 de febrer), Jerez de los Caballeros (Badajoz, l’11 d’abril) i a Conca (el 2 de maig); i en segon lloc a Valverde del Camino (Huelva, el 21 de març).

A primer cop d’ull podria semblar que el Cross Country i l’Enduro són la mateixa disciplina però tenen especificacions i tècniques diferents. El Cross Country consisteix en un circuit d’entre 7 i 15 quilòmetres sobres superfícies irregulars com ara pendents, boscos, rius i terra en el que es comptabilitzen les voltes completades de cada pilot durant dues hores, tot i que hi ha edicions de dues hores i mitja. Degut a l’extensió i duració dels circuits els pilots han d’enfrontar-se a diversos terrenys i condicions, la qual cosa els exigeix adaptar-se ràpidament a totes les dificultats. Es competeix amb motos i pneumàtics de motocròs i es requereixen pilots summament tècnics i constants, ja que al ser una prova de llarga durada, és necessari mantenir un ritme molt alt durant tota la competició. Els experts consideren el Cross Country una modalitat més exigent i completa que l’Enduro.

En el campionat de Cross Country hi participen pilots de les categories Sènior, Junior, Master, Veterans, , Sènior B4T, Sènior B2T, Femenina i Aficionats.

Darrera actualització: 18.05.2021 | 13:27