Diada de Pasqua amb les Caramelles del Roser. Diumenge 17 d'abril

Divendres, 8 d'abril de 2022 a les 09:00

Com cada matí de Pasqua Florida el 17 d'abril proper les Caramelles del Roser tornaran puntualment i passaran els carrers del poble tot cantant els Goigs del Roser, fil conductor d'aquesta nostra tradició. https://t.co/w9VwD80pum segueix en directe on es troben en cada moment els caramellaires!

Les Caramelles del Roser compten amb un extens repertori musical, i són les que tenen una vestimenta pròpia i original. Per això, són de les poques expressions de caramelles declarades pel Govern de la Generalitat “Element festiu patrimonial d’interès nacional” (consulteu l’enllaç al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya http://patrimonifestiu.cultura.gencat.cat/Festes-i-elements-festius-catalogats-o-declarats/Setmana-Santa-i-Pasqua/Caramelles-del-Roser-de-Sant-Julia-de-Vilatorta)

 

Una edició molt esperada

El proper 17 d'abril de 2022 tindrà lloc el tradicional passant de caramelles, ben esperat ja que a causa de la pandèmia no s'ha pogut dur a terme els darrers dos anys. Enguany recuperem l'organització que ja estava prevista per a l'any 2020, i per això estrenarem finalment la caramella "Festívola", composta per Santi Riera i Jofre Bardolet i amb lletra d'Anton Carrera. Aquest mes de febrer vam recomençar els assaigs, després de noves cancel·lacions inesperades, amb l'objectiu de preparar la Pasqua en temps rècord, ja que habitualment començàvem a assajar a principis de novembre. En aquest context, hem preparat un repertori assumible i ens hem sorprès que tot torna a sonar més fàcilment del que pensàvem, potser amb un optimisme renovat gràcies a les noves (i joves) incorporacions al cor de caramelles. La cartelleria i les butlletes seran també les que vam preparar per a la Pasqua de 2020.

 

Programa

D'acord amb la programació prevista, farem el tomb caramellaire a partir de les 9 del matí començant a la plaça de l'U d'octubre i seguint pel carrer de la Mercè, era d'en Buxó, av. Sant Llorenç, c. Jesús, c. del Perer, c. de n'Anna Xica, c. Montseny, c. Jesús, Pl. Major, c. del Pont, c. Rector Roca, c. de la Font, av. Sant Jordi, Av. Nostra Senyora de Montserrat, c. Núria i Pl. U d'octubre. Per la seva banda, les caramelles infantils faran el seu propi tomb a partir de les 10.00 hores començant per la Pl. Major i seguint en direcció al Frankfurt de Sant Julià, el casal Núria i la pastisseria Crossandra. Ambdós grups ens trobarem davant de l'Ajuntament a les 11.45 per cantar diversos temes conjuntament.

Un cop acabada l'actuació conjunta i el preceptiu descans, entre dos i tres quarts d'una el grup de caramelles interpretarem els Goigs del Roser dins l'església parroquial en finalitzar la missa de Pasqua Florida i ens encaminarem novament a la porta de l'Ajuntament on interpretarem corrandes, Som Vilatortins i l'Adéu siau conjuntament amb la coral Cants i Rialles. La diada finalitzarà amb el sorteig de la mona de Pasqua gentilesa de la Pastisseria Crosandra entre les persones que hagin adquirit les butlletes del sorteig. Col·laboren també amb el tomb caramellaire els establiments Alimentació Fiter - Supermercat Pròxim (can Fil) i Frankfurt Sant Julià.

 

Novetat d’aquest any: La Casa de les Caramelles

Enguany es preveu que s’iniciïn les obres de “La Casa de les Caramelles”, un local situat a l’actual edifici de Ca l’Anglada que s’habilitarà amb una exposició permanent per entendre què són les Caramelles del Roser, i per entendre que forma part d’una tradició pasqual molt arrelada als Països Catalans. Precisament, el diumenge 17 d’abril i el 24 d’abril s’aprofitarà la desfilada de la comitiva de les Caramelles del Roser per enregistrar el vídeo principal que protagonitzarà aquesta exposició permanent.

Darrera actualització: 17.04.2022 | 00:49