El 16 de novembre celebrem el Dia Internacional per a la Tolerància

Dilluns, 16 de novembre de 2020 a les 08:00

Amb aquesta diada es vol promoure la lluita contra la injustícia, la violència, la discriminació i la marginació com a formes comunes d'intolerància.

Els països membres de la UNESCO van adoptar el 16 de novembre de 1995 la Declaració de Principis sobre la Tolerància, que reconeix els drets humans universals i les llibertats fonamentals, i descriu la tolerància com un deure moral, però també com un requeriment polític i legal per als individus, els grups i els estats.

Un any després, la seva Assemblea General va convidar aquests Estats Membres a partir d'una resolució a celebrar cada any en la mateixa data el Dia Internacional per a la Tolerància, desenvolupant activitats per crear-ne consciència i difondre aquest valor als centres d'ensenyament i entre la població en general.

Es considera que l'educació és un element clau per lluitar contra totes les formes d'exclusió i per ajudar la gent jove a desenvolupar un comportament ètic. D'aquesta manera es poden evitar conflictes per motius com poden ser la diversitat de religions, cultures, llengües i ètnies.

Darrera actualització: 16.11.2020 | 08:53